logo

Искате да видите "Черната Африка"? Просто отбийте от туристическите маршрути в Кения

Искате да видите "Черната Африка"? Просто отбийте от туристическите маршрути в Кения

Поради факта, че обичам да снимам дивата природа, се абонирах за много фотографи, които фотографират Кения в Instagram, пише известен блогър, подписващ се като Не/разочарования странник. В 99% от случаите виждаме най-красивите пейзажи и дивите обитатели на саваните.

Това е чудесно, разбира се, но бих искал да ви покажа една страна извън националните паркове или суматохата на столицата Найроби. Кения, в която живеят десетки милиони хора, които никога не са били в Найроби или в национални паркове по горчива ирония на съдбата.

Фантазиите се сбъдват! Резервирайте си плацикане в джакузи с гореща порно звезда – ето къде

През декември, след края на дъждовния сезон, страната е боядисана със сочни петна от изумрудено зелено, а „Хемингуей“  и  „Зелените хълмове на Африка“ неволно идват на ума на пътешественика.

Когато излизате от града по магистралата, се изненадвате от качеството на пътищата. Много е лошо. И свикваш да седиш в седалката на пътника отляво.

Често се намират хора да напишат как африканските пътища са по-добри. Но честно казано, не е така. Само че в Кения няма зими, а замръзване-топене-замръзване-размразяване на пътищата не съществува. Освен това в Кения само основните шосета изглеждат прилично.

Само едно завъртане на волата и - добре дошли в XIX век. Попадате на места, където изобщо не са чували за асфалт.

Край пътищата има много боклуци. Постоянно задминаваш каруци с впрегнати коне, магарета и мулета.

Има много места, където има недостиг на електроенергия и просто няма електропроводи. Единственият източник на енергия са старите вятърни перки и дизеловите генератори, работещи в определени часове.

Екзотичното съчетание, наречено афро-азиатци: как изглеждат децата на "черни" и "жълти"?

Един ден спряхме да посетим село на Масаите. Чел съм пътеписи на "пътешественици", кожито разказват, че били разведени в подобни села, а след като си тръгнали, Масаите с преоблекли в модерни дрехи и заминали за нощните клубове в града на своя Range Rover.

Такава глупост може да се каже само от тези, които не са били в Кения и не знаят много за страната. Първо, населението на Кения се състои от няколко десетки етнически групи. А в градовете живеят далеч не само  Масаи. Масаи са номади и пастири. Как са се заселили там, ако те и техните стада се скитат от Кения в Танзания, особено без дори да обръщат внимание на факта, че преминават границата. Дори властите на двете страни гледат та това през пръсти.

Да, разбира се, те са наясно какво са мобилните телефони и модерните дрехи и не танцуват с дни и нощи национални танци и огъни си палят със запалки. И е ясно, че в селото показват на туристите шоу. Но те живеят наистина много бедно.

Жена отиде на масаж в обичан от българите екзотичен курорт и свърши на инвалидна количка (ВИДЕО 18+)

 

От ранна възраст децата се занимават с паша и по цял ден се скитат сами из саваната, където дори възрастните се страхуват и не е безопасно да ходят.
Що се отнася до Range Rover и нощните клубове. Погледнете снимките ми по-долу.

Повярвайте ми, не бихте искали да живеете там и да живеете така. Кения е чудесна страна за туризъм, красивата природа е завладяваща.
И бих искал да се надявам, че скоро не само за животните, но и за хората, животът ще се подобри и всички тези екзотични гета ще останат в миналото.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай