logo

Вечният проблем: Какво да правим, докато чакаме прекачване на полета?

Вечният проблем: Какво да правим, докато чакаме прекачване на полета?

Има много варианти, освен просто да дремем на седалката

Една от най-големите мъки за хората, които пътуват много, това са прекачванията по летища. В зависимост от полита те могат да траят от час-два, до близо денонощие.

Ето няколко съвета как да употребим това време, така че да не бъде съвсем загубено.

1. Най-накрая да се наспите

Ако сте били активни в продължение на много часове чакане и трансфери на летището, може да не сте доволни от идеята да се отпуснете на летището пред погледите на всички.

Никоя чакалня не ви предоставя никакво уединение. За това има специални стаи за отдих, които могат да ви струват по-малко от чакалнята.

Надникнете в най-съвременния самолет отвътре - огромни монитори и много място

Например летище Хийтроу в Лондон, летище Гети и летище Шифол в Амстердам имат такава опция като YOTEL. Такива "хотели" обикновено се намират в терминала на летището.

Тази идея дойде от Япония, където хотелите с капсули са все по-популярни. Стандартна кабина може да се наеме поне за 4 часа, има душ, легло, сгъваема маса и телевизор с плосък екран.

Hotelsbyday.com е ново мобилно приложение, което ви помага да намерите хотели наблизо и да резервирате стая с гъвкав график за вашия полет. Сега вече не е нужно да страдате в чакалнята.

2. Разгледайте околностите на летището

Използвайте чакането, за да намерите повече услуги и ресторанти. Започнете от уебсайта на летището и разгледайте интересни инсталации и атракции: книжарници, музеи или изложби.

Ако внезапно пристигнете през сезона на ваканциите на летището в Мюнхен в средата на ноември, отидете на зимния панаир, където ще намерите 400 от най-ярките коледни елхи, палатки за пазаруване с греяно вино и можете да се возите на открита ледена пързалка.

3. Поглезете се със спа център

Ако сте изтощени от закъснения на полети и чакане  на летището, поглезете се с масажи и козметични процедури.

XpresSpa предлага богат избор от услуги, включително масаж на цялото тяло и лице в специално обозначени помещения, както и процедури за маникюр и педикюр.

И много други процедури се предлагат на летища в различни страни: САЩ, Канада, Италия, Германия, ОАЕ, Обединеното кралство и Франция.

4. Занимавайте се със спорт

Вие сте си мислили само да се отпуснете, докато чакате полета си? За най-активните на някои летища има възможност за физическа активност.

Ако имате полет до САЩ, Канада, Обединените арабски емирства, Германия или Сингапур, не забравяйте да опитате да посетите някоя от фитнес залите там.

10 трика как да направите полета си поносим

Ако е важно за вас да научите повече за оборудването на залата или летищата, в които се намират, можете да посетите този сайт airportgyms.com.

5. Опитайте различни ястия

Разбира се, на много летища има само закусвални  и барове, но според GateGuru, други летища се открояват сред тълпата с кулинарните си шедьоври.

Например местни пуканки на летището в Чикаго или домашен сладолед на летището в Остин-Бергстром.

Можем да кажем с увереност, че на всяко летище можете да намерите нещо оригинално от местната кухня.

6. Какво ще кажете за разходка в градината?

Отпуснете се от суматохата на летището и отделете известно време от графика си, за да посетите градината на покрива на летището в Шанхай със 100 вида кактуси от цяла Африка и Америка.

Трябва да видите тасманийската папрат - последната оцеляла от ерата на динозаврите и още по-екзотични растения от цял свят.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай