logo

7 причини, поради които избрахме Перхентийските острови за ваканцията си

7 причини, поради които избрахме Перхентийските острови за ваканцията си

Много приличат на Сейшелите, но са в пъти по-евтини

Вече сме писали много за Перхетийските острови, които се намират в източната част на Малайзия, а сега ще ви разкажем защо миналото лято избрахме тази дестинация за нашите празници, пишат от IRADIMA travel team.


Знаете ли коя е най-древната рецепта, която човечеството е усвоило от праисторията?

Като Робинзон Крузо

Основното, което искахме тогава, беше да усетим дивия свят. Почивка някъде на отдалечени острови, където няма големи хотели, където няма суетене, няма коли, но в същото време има поне някаква инфраструктура под формата на кафенета, разглеждане на забележителности и красив подводен свят.

Искахме да отидем точно там, където ще почувстваме единството с природата и където точно природата ще бъде основната, а не човекът.

Преди пътуването с нетърпение очаквахме как ще напуснем хотелската стая и да се разхождаме боси по плажа за вечеря в кафене. Защото тук дори обувки не са необходими. 


Причини да изберем Перхитианските острови

1. Има няколко острова, което означава, че няма да се отегчаваме 8 дни, пребивавайки на един плаж Разстоянията от остров до остров са малки, можете бързо да пресечете от един плаж на друг с лодка.

2. Възможно е да направите екскурзия до съседните острови Рединг и Тенга, което означава да разнообразите ваканцията си с откриването на нови места.

3. Няма коли, но има лодки, които могат да се наемат, за да плавате до различните плажове. Цените са много разумни и фиксирани.

4. Страхотен подводен свят. Тук има и акули, и костенурки и много различни риби. Няма опасни медузи например на остров Палаван, Филипините.

5. Много красива природа и плажове. Всъщност това са Сейшели, само че малайзийски, тези острови много приличат един на друг, но тук е много по-готино. И природата, и плажовете са много по-красиви. Тук е атмосферата на някакъв далечен непознат свят.

6. Цени. Тук са много прилични. В сравнение със Сейшелите почивката на Перхентиите струва 10 пъти по-евтино. Например, вечеря в кафене на плажа ще ви струва около 12 лева на човек с напитките.

Вижте къде потече първата чешма за бира

7. Искахме да отидем до не толкова популярна туристическа дестинация, от която щяхме да получим съвсем нови емоции. В крайна сметка никога не сме били толкова дълго на остров, където няма абсолютно никакви автомобили.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

http://kamerimoreto.eti.pw

http://kamerimoreto.eti.pw 14.05.2020 19:03

http://kamerimoreto.eti.pw