logo

7 световни атракции, които няма да бъдат достъпни за туристите през 2022 г.

7 световни атракции, които няма да бъдат достъпни за туристите през 2022 г.

Някои от тях са в процес на реконструкция, а други ще бъдат забранени

Въпреки че някои от тях са в процес на реконструкция, има някои атракции, които никога повече няма да бъдат достъпни за туристите.

Някои от тези атракции са в процес на реконструкция, а други ще бъдат забранени като туристически. Въпреки това, няма нужда да се притеснявате, защото винаги има решение и резервен план.

1. Stalheimskleiva Trail, Westland, Норвегия

Това е една от най-стръмните пътеки в страната, известна с многобройните си завои, докато минава през живописна долина. Работите по поддръжката са в ход и датата за повторна реализация не е известна. В страната има много области, недокоснати от природата.

Това е страната, която няма столица и ще платите глоба от 440 евро, ако не пуснете водата в тоалетната...

2. Жълта тиква, остров Наошима, Япония

Една от атракциите на т.нар Остров на изкуството беше разрушена от мощен тайфун. Жълтата тиква на японския художник Яйой Кусама изчезна в морето и не се знае дали ще бъде засадена отново.

3. Музей на авиацията и космоса, Вашингтон

В ход е седемгодишната реконструкция на един от най-популярните музеи в Америка. Музеят ще бъде затворен за поне шест месеца през 2022 г., за да премине към следващата фаза на реконструкция.

4. Мраморната арка Mound, Лондон

В британската столица винаги има атракции. Местните обаче с вълнение съобщават за откриването на новата атракция. Тя е приветствана като „пищно убежище на открито с експонати и гледки към Хайд парк“, съобщи CNN.

5. Остров Фрейзър, Куинсланд, Австралия

Не е затворен, но е сменил името си. На местния език новото име на острова K'Gary означава рай.

Изумителният хотел на върха на планината, в който можете да спите безплатно

6. Haiki Stairs, Оаху, Хаваи

Често наричана „стълба към небето“, тази туристическа пътека е претъпкана с туристи. Въпреки че стълбите бяха официално затворени през 80-те години на миналия век, това не попречи на ентусиасти и авантюристи да ги посещават. Властите в Хонолулу наскоро единодушно гласуваха за окончателно премахване на стълбите.

7. Peak Tram, Хонг Конг

Поради ремонт, една от най-интересните атракции в Хонконг е затворена през юни тази година, все още не е известна датата, на която посетителите ще могат да използват този вид транспорт до най-високата точка на острова.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай