logo

Безценни съвети: как да си резервирате най-евтино полети до всяка дестинация през 2019 година

Безценни съвети: как да си резервирате най-евтино полети до всяка дестинация през 2019 година

Повечето туристи прекарвате повече време в събиране на багаж за почивката си, отколкото в проучване и организиране. Това сочи статистика на сайта за резервации booking.com. Във Великобритания, например, на средностатистическия турист му отнема пет часа да си стегне багажа и едва три да разгледа и да сравни местата, където иска да отиде.

Независимо дали искате да се качите на самолета, за да избягате от града или за да отидете на лятна ваканция до някой плаж, със сигурност ще искате да намерите най-добрата възможна цена за самолетен билет.

Ако изчистите историята на търсенето си на компютъра и смартфона си, влизате да търсите в режим „инкогнито“ на браузъра и изтриете с бисквитките на браузъра, със сигурност ще намалите цените на предлаганите ви оферти. Само тези техники, обаче, няма да ви донесат най-изгодната сделка.

За пръв път: Нискотарифна компания пуска безплатен безжичен интернет за презокеански полети

Използвайки информацията за цените на сайта-агрегатор Момондо, водеща компания за туристически застраховки е направила задълбочено проучване за това кога е най-изгодният момент за резервиране на евтини самолетни билети.

Резултатите разкрили 4 прости начина да направите наистина изгодна сделка:

1. Летете през януари – почивката през януари може да чудесен начин да намалите разходите. Полети до дестинации като Прага, Берлин, Париж и Рим често са най-евтини през първия месец от годината.

2. Сутрин, следобед но не и през нощта – летенето рано сутрин ще ви осигури не само повече време на мястото, където сте отишли, но и ще ви спести пари. Проучването посочва, че най-евтините полети до дестинации като Лос Анджелис и Мумбай са за рано сутринта или по обед.

3. Ако летите от Лондон, ползвайте Станстед – Хийтроу и Гетуик може да са по-удобните летища, но ако искате да спестите пари, Станстед е най-евтиното летище в Лондон.

4. Пътувайте във вторник – почитателите на дългите уикенди и мини почивките вероятно няма да са очаровани от факта, че най-добрият ден от седмицата за пътуване е вторник. Около 10% от проучените полети са били на най-ниска цена през първата половина от седмицата, а за далечни дестинации като Токио и Торонто най-изгодният ден е вторник.

Говорител на компанията, провела проучването, обясни: „Планирането често може да отнеме повече време от необходимото, затова е важно да знаете какво търсите. Нещо толкова просто като деня от седмицата може да ви спести много, особено ако сте с ограничен бюджет или пътувате с група. Затова това изследване дава чудесна информация за всеки, който иска да планира отрано“.

Англичани почиват за смешни пари на Слънчев бряг това лято

Според CheapAir, най-доброто време да си резервирате самолет билет е точно 54 дни преди заминаването. По общо сайтът за еврини полети препоръчва резервирането между 21 и 112 дни преди излитането.

Но по последни данни точно 54 дни преди това ще можете да си намерите най-евтините билите, въпреки че тогава цените още не са окончателни.

Коментирай