logo

Един от най-добрите ресторанти в света може да не отвори отново

Един от най-добрите ресторанти в света може да не отвори отново

Eleven Madison Park (EPM) в Ню Йорк може да фалира заради коронавируса

Един от най-известните ресторанти в света може да остане затворен, докато другите заведения се опитват да намерят начини за излизане от блокадата.

Бъдещето на Eleven Madison Park (EPM) в Ню Йорк, който бе обявен за ресторант номер едно в света за 2017 г., е несигурно, казва шеф-готвач Даниел Хъм, който е собственик на ресторанта.

“Над Eleven Madison Park определено е надвиснала една въпросителна дали ще отвори,” заяви той пред Bloomberg. “Ще са необходими милиони долари за повторното отваряне. Трябва да върнем служителите. Работя със скъпо оборудване на голяма площ. Искам да продължа да готвя с най-красивите и ценни съставки по един креативен начин, но в същото време, трябва да има смисъл.”

В Турция вдигнаха 5-звездно бижу, но това, което намериха отдолу, смая всички

Затварянето на луксозния ресторант с 80 места в средата на март е било неочаквано за Хъм. “В началото смятахме, че това ще продължи само няколко седмици. Впоследствие обаче осъзнах колко сериозно е положението.”

Хъм е трябвало да освободи служителите си, като 30% от тях пребивавали в САЩ с визи. “Те трябваше да се приберат вкъщи без нищо. Това ми разби сърцето.” Хъм обмислял да предлага доставки по домовете, но след това се отказва. 

Пиене и разврат по пристанищата на Маями насред пандемията ВИДЕО 18+

Вместо това, той решил че като част от организацията Rethink Food може да се включи в борбата с нарастващия глад в Ню Йорк. Организацията използва останала храна от ресторантите и корпоративните кухни за хората в нужда. “Отидох в American Express и казах, че имам нужда от 250 000 долара в рамките на два дни, за да задвижа нещата и те се отзоваха.”

В началото на април Хъм трансформира EMP в кухня, която започва да създава по около 3 000 ястия на ден, които се предоставят на бедни хора из целия град.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай