logo

Ето някои невероятни острови, които са различни от всички останали

Ето някои невероятни острови, които са различни от всички останали

Мадагаскар е с уникална екосистема, Буве е най-отдалечен от цивилизацията

Ако някой ден поискате да знаете колко острови има на света, трябва да помислите внимателно. Всъщност в света има повече от половин милион различни острови. Но дори и от толкова много възможности можете да изберете най-красивото и необичайно. Ето кратък списък с най-самобитните острови, които трябва да посетите.


Гренландия

Един от най-големите острови е ледената Гренландия. Поради студения климат температурата може да падне дори под шестдесет градуса. Особено студен въздух се регистрира в самия център на острова. Поради това хората се опитват да живеят само в близост до бреговете.

Защо никога повече няма да отида в Анталия през лятото

Сюртсей

Поради изригването на мощен вулкан в Исландия се образувала платформа от лава, която по-късно се оформя като остров.

Мадагаскар

Мадагаскар с право може да бъде наречен най-древният остров, който наподобява анимация за животни, избягали от зоологическата градина. На практика е изолиран от останалия жив свят, така че еволюцията тук  се е осъществявала по уникален начин. Можете да намерите баобаби, както и други древни растения и животни.


Буве

Буве е малък необитаем остров в южната част на Атлантическия океан, владение на Норвегия. Площта му е 49 km2. Разположен е при пресичането на гребените на Южноатлантическия и Африканско-Антарктическия хребет. Това е един от най-откъснатите острови на света, отдалечен на около 2400 km югозападно от нос Добра Надежда и на около 1700 km северно от Антарктида.

16 безумия, които се случват в Южна Корея, а чужденците си нямат идея

Почти напълно е покрит от ледници и често има студени бури и невероятно силни ветрове. Поради ужасния студ хората рядко летят дотам и той почти винаги е пуст

.
Пойнт

На голям остров от Филипините се намира езерото Лусон. Вътре в този остров се намира друг остров в центъра на който има вулкан. А вътре в този вулкан има по-малко езеро, наречено Жълто. Но това не е всичко, защото много малкият остров Пойнт се намира вътре в това езеро. Необичайно място, което привлича гости.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай