logo

Италия плаща до 2000 евро на двойки, за да сключат брак в Рим - ето какви са условията

Италия плаща до 2000 евро на двойки, за да сключат брак в Рим - ето какви са условията

Ще ги получат при закупуване на услуги или продукти от местни заведения

Регион в централна Италия предлага на новобрачни двойки безвъзмездна помощ от 2000 евро за организиране на сватби в района в опит да насърчи кетъринг бизнеса и местния сватбен сектор по време на пандемия.

Регионът Лацио, който обхваща столицата на страната Рим, е вторият по население регион в Италия.

В рамките на инициативата „Лацио с любов“ бяха заделени 10 милиона евро, за да се даде възможност на италиански и чуждестранни двойки да получат възстановяване до 2 000 евро при закупуване на услуги или продукти от местни заведения за обществено хранене, сватбени организатори, цветарки или компании за планиране на сватби.

Всички сватби, които се състоят между 1 януари и 31 декември 2022 г., ще отговарят на условията за безвъзмездна помощ. Безвъзмездната помощ може също да покрие разходите за меден месец, фотографски услуги и сватбено тържество.

Вижте острова с необичайна форма, на който са стъпвали по-малко хора, отколкото на повърхността на Луната

Официалният уебсайт на региона казва, че се надява безвъзмездните средства да стимулират бизнеса в района и да помогнат на местните доставчици да се възстановят от икономическите последици от пандемията Covid-19.

Италия има едно от най-високите нива на смъртност от Covid-19 в света и беше една от първите страни, които въведоха карантина.

През септември 2020 г. Асоевенти, дъщерно дружество на италианското бизнес лоби Конфиндустрия за събития и сватби, каза пред Financial Times, че 85 процента от планираните италиански сватби през тази година са били отложени поради пандемията.


В допълнение, приблизително 9 000 планирани брака на чуждестранни двойки са били отложени или отменени.

Големите минуси на круизите, за които никой не говори

Двойките, които ще приемат регионалната оферта, ще трябва да представят доказателство за максимум 5 сметки. Заявления могат да се подават до 31 януари 2023 г. или до изтичане на средствата.

Регионът предлага широка гама от места за сватба, а столицата на страната е дом на някои от най-известните забележителности на Италия като Испанските стъпала, Колизеума и Фонтана Треви.
 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай