logo

Кои са стереотипите за Емирствата, които нямат нищо общо с реалността

Кои са стереотипите за Емирствата, които нямат нищо общо с реалността

Не всички тук са милиардери, по улиците се движат и евтини коли

Какво ви идва наум на първо място, когато чуете нещо за Емирствата? Богатство, показен лукс, небостъргачи? А ако ви кажем, че това не е напълно вярно?

1. "Златни деца"

Ако мислите, че младите хора в Емирствата "се къпят в злато", водят празен начин на живот, хвърлят пари надясно и наляво, тогава грешите.

Всичко, което виждате в Instagram, е само наполовина вярно. Да, богатите наследници не са лишени от нищо. "Искаш ли скъпа кола? Моля!", Но над същите наследници тегне и голямо натоварване. Те са задължени да получат добро образование, да почитат традициите и безусловно да се подчиняват на главата на семейството, тъй като в бъдеще те вече ще станат ръководители на големи компании и ще станат собственици на семейния бизнес.

Разбулиха мистерията на Кървавите водопади в Антарктида

2. В емирствата има само луксозни автомобили

Чували ли сте някога, че полицейските автомобили в ОАЕ са предимно Lamborghini и Bentley? Разбира се, не е така! Техният автопарк включва BMW и AUDI и "скромни" Toyota. Да, те имат и високоскоростни автомобили, тъй като и населението има голям брой спортни автомобили.

Местното население на емирствата притежава много скъпи марки автомобили, но по пътищата на същия Дубай по-често се срещат евтините коли.

3. Всички пари на ОАЕ са само от петрол

Нека да кажем само, че откриването на петролни залежи наистина допринесе много за развитието на икономиката на страната. Но и до този момент местните жители на Емирствата са печелили добри пари, например от миннодобивната индустрия. Сега приходите от петролната и газовата индустрия са едва 26% в ОАЕ и 6% в Дубай.

4. Можете да се почива тук през цялата година

Това е железен стереотип за емирствата. Да, тук е винаги топло. Е, колко топло? Горещо! През пролетта и лятото температурата на въздуха в ОАЕ достига + 47 °. Климатът в Дубай е много влажен, без да се брои безкрайното слънце. Как ви се вижда това време? Комфортно?

Разбира се, има месеци в годината с приятен климат. То е по заетия туристически сезон - от септември до април. Освен това от средата на януари до март температурата на въздуха пада на места до + 20 °, което влияе на температурата на водата в Персийския залив.

Ето така ще ви стъжнят живота, ако се държите гадно с хотелския персонал

5. В Дубай има само небостъргачи

Виждали ли сте тези красиви снимки на Дубай през нощта? Тези, които никога не са били тук, биха си помислили, че тук има само небостъргачи, но това не е така! Дубай е град на контрастите, дори и в това отношение. Голям брой жители предпочитат да живеят в усамотение, така че купуват собствени вили. Има цели "ниски" жилищни райони.

6. ОАЕ е страната на милиардерите

Разбира се, има ги, но в сравнително малки количества. В света има около $ 5,000 милиардери, 37 от които живеят в Емирства. Водещата позиция в класацията на милиардерите заема Китай.

7. Няма алкохол

Това е твърдо установен стереотип, който няма нищо общо с реалността. Алкохол тук има и никой няма да ви забрани да го използвате. Можете да се насладите на алкохолни напитки в много барове, ресторанти, клубове и хотели.

8. В ОАЕ има прекрасна екология

Много е трудно да се съгласим с това, защото тук: няма естествен източник на течаща вода, няма единна система за рециклиране на отпадъци, постоянно се движат огромен брой автомобили и се строят нови съоръжения.

9. В Емирствата живеят араби

В действителност, първото място по брой на жителите е заета от имигранти от Индия - около 3 милиона души. На второ място са пришълците от Пакистан и Бангладеш - около 1,5 милиона души. Коренното население е около 1,8 милиона души.
По данни за 2016 г. в Емирствата живеят 9 269 612 души.

10. Не можете да показвате романтични чувства

Повечето водачи, не забравят да споделят тази информация на посетителите. "Не можете дори да се държите за ръце!", Чували ли сте го? В емирствата има огромен брой туристи и повярвайте ми, никой няма да ви следи. Нещо повече, никой няма да обърне внимание на двойка, която ходи хваната за ръце.

Разбира се, не трябва публично да показвате романтични чувства. Например целуване на обществено място. Най-вероятно ще бъдете помолени да не правите това, без никакви глоби или неприятни последствия, но може и изобщо да не обърнат внимание на това.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай