logo

"Най-красивата сграда на Земята" бе открита в Дубай

"Най-красивата сграда на Земята" бе открита в Дубай

Музеят на бъдещето е висок 77 метра и обхваща 30 000 квадратни метра

Музеят на бъдещето отвори врати в Дубай, като приканва посетителите да „надникнат“ в 2071.

Най-новият музей в елитния квартал на столицата на ОАЕ, Музеят на бъдещето, отвори врати в Дубай с лазерно светлинно шоу. Разположен е в необичайна архитектурна конструкция от стомана и стъкло със сребрист цвят и елипсовидна форма.


Крайпътните знаци описват музея, разположен близо до най-високата сграда в света Бурж Халифа, като "най-красивата сграда на Земята", преди тържественото откриване.

Сядането на чуждо място в самолета е опасно за живота

Музеят на бъдещето е украсен с арабска калиграфия с цитати от владетеля на Дубай и министър-председателя на Обединените арабски емирства Мохамед бин Рашид ал Мактум.

Шейхът е един от главните ръководители на новата мисия на Емирствата, която има за цел да намали енергийната зависимост на страната. Те искат да привлекат технологични, финансови и други компании в Дубай и други градове, за да им помогнат да направят това.

Музеят е висок 77 метра и обхваща 30 000 квадратни метра, и е съчетан с три елемента – зеленина, структура и въздух.

Неговата задача е да предлага пространство за иновативна и футуристична идеология, услуги и продукти.

Уникален Аниме парк откриват в Япония

Самата сграда е класирана от престижното списание National Geographic като един от 14-те най-красиви музея в света, а проектът е на архитекта Шон Кила.


Като част от бъдещите си цели сградата е самоиздържаща се, захранвана от 4000 мегавата слънчева енергия от станции, свързани със самата сграда.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай