logo

Уникален Аниме парк откриват в Япония

Уникален Аниме парк откриват в Япония

Намира се на 250 километра западно от Токио

Тематичен парк, базиран на аниме филмите на Studio Ghibli, известно с носителя на Оскар Spirited Away, ще отвори врати в Централна Япония на 1 ноември.

Датата на откриване на нетърпеливо чакания Ghibli Park, който за първи път нашумя през 2017 г., беше разкрита в акаунта на студиото в Twitter заедно със серия от изображения, предлагащи поглед към парка.

Понастоящем обектът е в процес на изграждане на огромна паркова площ в централния японски регион Аичи, на 250 километра западно от Токио. Общата сума за реализацията му възлиза на 34 милиарда йени (260 милиона евро), съобщава Daily Mail.

Паркът ще бъде разделен на пет зони, три от които ще бъдат отворени през ноември. Първата, известна като Гората Дондоко, включва модел на къщата в реален размер, която вече е построена. В нея са живели главните герои на класиката от 1988 г. My Neighbor Totoro.

Балхаш - най-странното езеро на Земята

„Посетителите ще могат да влязат в статуя, подобна на Тоторо, построена в задната част на къщата“, казва служител на местното правителство пред АФП.

Следващата част ще бъде секцията Хълмът на младостта, където посетителите ще намерят World Emporium - антикварният магазин, който фигурира във филма от 1995 г. Whisper of the Heart.

Grand Warehouse на Ghibli също ще отвори врати тази година – това ще бъде закрито пространство, което „пази всички тайни на студиото“. Последните две зони на парка ще бъдат отворени на някакъв етап следващата година, но точните дати все още не са обявени.

Едната, наречена Mononoke Village, ще се върти около Princess Mononoke - филма от 1997 г. за момиче, отгледано от вълци в гората. Втората, вдъхновена от Kiki's Delivery Service и Howl's Moving Castle, ще се нарича Долината на вещиците. В парка ще има още ледена пързалка и японска градина.

"Там, където земята свършва и започва морето": До 14 век това място се е смятало за края на света

Studio Ghibli е японско анимационно студио, създадено през 1985 г. от Хаяо Миядзаки, често сравняван с Уолт Дисни.

Миядзаки стартира кариерата си през 1963 г., като създава първия си пълнометражен филм през 1979 г. - The Castle of Cagliostro. Той печели Оскар за най-добър анимационен филм за Spirited Away през 2003 г.

Други популярни филми от репертоара му включват Castle in the Sky (1986), Porco Rosso (1992) и Ponyo от 2008.

Studio Ghibli вече управлява изключително популярния музей Ghibli в покрайнините на Токио. Билетите за него се продават само в началото на всеки месец и редовно се разпродават в рамките на часове.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай

е гати тъпия сайт

е гати тъпия сайт 24.02.2022 16:57

Говноядииии.....на кой подяволите му пука какво ще отварят в Япония.....освен там,има шепа хора дето я гледат тая олигофренщина Аниме.