logo

Небостъргач от 19-и век е най-хитовият хотел в Ню Йорк – вижте само за какво става дума

Небостъргач от 19-и век е най-хитовият хотел в Ню Йорк – вижте само за какво става дума

„Имало едно време. Сега“. Когато получите картата ключ за стаята си в хотел „Бийкман“ в Ню Йорк, това са думите, изписани кутията, в която е сложена. Едва ли има по-подходящи думи, с които да е обобщи преживяването в този изключителен хотел.

Той е като капсула на времето от 19-и век, много красиво реновиран. В него се намира вероятно най-изумителното хотелско преддверие – 9-етажна конструкция с пирамидален тавански прозорец, включващ парапети и перила от ковано желязо във викториански стил, украсени с цветя, дракони и слънчева светлина.

Истински рай за Инстаграм.

Най-евтините градове за баровци: Къде луксозната нощувка струва най-малко

На приземния етаж има бар и ресторант, пълни с гости, които почти постоянно зяпат към тавана с възхищение.

Обновяването на “The Beekman”, който се намира във финансовия район от едната страна на Бруклинския мост, предизвикало сериозно вълнение в хотелиерски бранш. Сега той е един от най-атрактивните хотели в Ню Йорк, ако не и в цяля Америка. Истинска архитектурна сензация, в която можете да отседнете.

Сградата е издигната през 1883 година и първоначално е наречена „Темпъл Корт“. Била е един от първите небостъргачи в Ню Йорк. През годините в нея са се помещавали фирми на архитекти и адвокати, а през 1998 година фасадата ѝ е обявена за официална забележителност на Ню Йорк.

През 2001 година, обаче, тя била празна, съобщава „Дейли Мейл“. През 2014 е купена от „Томпсън Хотелс“, на които им трябвали две години, за да я превърнат в бляскав, пищно мебелиран хотел с 287 стаи. В това участвал вътрешният дизайнер Мартин Брудзницки.

Оригиналните елементи са били внимателни възстановени – като впечатляващото преддверие и поразителния мозаечен под в лобито. Влизайки вътре сякаш сте се върнали във времето. С всички модерни екстри – безжичен интернет, плазмени телевизори и т.н.

Стандартна спалня с едно легло е красиво подредена, с дъбов под, разкошно легло, мраморна баня с душ и лампи със златни пискюли в стил 20-те години на 20 век.

На екрана получавате съобщение за добре дошли, което ви информира, че сега сте „част от запазената история на една от най-необикновените забележителности на Ню Йорк“.

По кое време от деня е най-добре да се пие кафе?

Един от най-важните акценти по време на престоя там е ресторантът „Темпъл Корт“, който се управлява от известния шеф готвач Том Количио. Освен изискано меню, там ще ви предложат и подходящо вино към него. Сервитьорите са на топ ниво, всеки със сомелиерски познания за виното.

Със сигурност, когато настъпи време за последната ви закуска в хотела ще ви се прииска това „имало едно време“ да не свършва.

Цените за нощувка там започват от 330 щатски долара.

Луксозна суперяхта за 10 млн. долара ще ви вземе акъла, гледката от нея е несравнима (СНИМКИ)

Апартаментите, разбира се, са значително по-скъпи, а два от тях са знакови за хотела. Те имат отделни входове, тераса на покрива и гледка към парка с Градския съвет и Световния търговски център. Цените там започват от 3200 долара на нощ.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай