logo

С евтини куверти, алкохол и храна “на корем” - Македония ни взима студентите за 8 декември!

С евтини куверти, алкохол и храна “на корем” - Македония ни взима студентите за 8 декември!

Студенти от Кюстендил, които се обучават в УНСС и Софийския университет, организират приятелите и колегите си да празнуват 8 декември в Македония, пише struma.bg.

Банско и Сандански надуха яко цените преди 8 декември! Най-евтин е купонът в...


„Там цените са много по-ниски. Близки до границата хотели и заведения предлагат пакетни цени от 66 до 100 лева. Пакетите включват една нощувка, празнична вечеря с богато меню и неограничена консумация на алкохолни и безалкохолни напитки, както и жива музика”, коментира кюстендилката Галя Георгиева, която е студентка във втори курс, специалност счетоводство, в УНСС.

„В началото на ноември ходих с приятели в комплекс в Македония. Направи ми впечатление, че храната има по-различен вкус от нашата. През цялата вечер сервитьорите донасяха вода, безалкохолни напитки, различни видове алкохол – вино, ракия, бира. Особено пивка е тяхната дюлева ракия, има невероятен аромат и страхотен цвят. Сервитьорът стои до масата и непрекъснато донася. Кувертите не са ограничени като тук, в България, 50 грама алкохол, и толкова… При яденето също е така. В огромни плата донасят салати асорти. Всеки си слага колкото може да изяде. Поисках си два десерта и ми донесоха, без да искат за нещо да доплащам”, споделя Галя Георгиева.

„Единственият проблем бе, че оркестърът е до полунощ. Ние обаче се надяваме за студентския празник да ни разрешат и до по-късно”, коментира студентката.

120 лева е най-високата оферта за предстоящия празник на студентите в Кюстендил, допълва Рени Стойчева, организатор на туристически пътувания и почивки в Кюстендил. Цената включва две нощувки със закуски, празнична вечеря и музикално парти, както и ползване на предлаганите допълнителни услуги в хотела в града. Вече има и направени резервации за част от хижите в Осоговска планина, но като цяло Кюстендил е извън предпочитанията на студентите за празнуване.

Коментирай