logo

Скъпо е и трае 32 часа – защо всички искат да се возят точно на този влак в Турция ВИДЕО

Скъпо е и трае 32 часа – защо всички искат да се возят точно на този влак в Турция ВИДЕО

На всяка спирка по пътя пътниците имат три часа за разглеждане, след което отново се качват на влака и продължават пътуването

На „Източния туристически експрес“ (Turistik Doğu Ekspresi), който преминава през снежните анадолски пейзажи на Турция, цари невероятна атмосфера.

Това е най-желаното и жизнерадостно пътуване с влак в Турция, по време на което се правят спирки на най-красивите места в източната част на страната.

Влакът тръгва от столицата Анкара и пътува над 1300 км до Карс – исторически град на североизток на границата с Армения и Грузия. За хората, които наистина бързат, има алтернативен влак, който пътува около 20 часа, съобщава „Евронюз“.

Невероятно: Вече можете да пътувате от Португалия до Сингапур – с влак! КАРТА

Но ако решите да пътувате 32 часа на Източния туристически експрес, ще се насладите изцяло на пътешествието. Линията е създадена единствено за удоволствие и по нея се спира много на красиви, но труднодостъпни места в провинциите Кайсери, Сивас, Ерзинджан и Ерзурум.

На всяка спирка по пътя пътниците имат три часа за разглеждане, след което отново се качват на влака и продължават пътуването.

Туристическият експрес започва да се движи през 2019 г., но спира за дълги периоди от време заради пандемията. Въпреки сравнително високата си цена, популярността на това пътуване нараства постоянно и доказателство за това е фактът, че трудно се намират билети.

 

„Това е много специален момент за мен и моето семейство. Това е моят подарък“, казва 26-годишната Зулан-Нур, която празнува рождения си ден във влака.

Тя и семейството ѝ са украсили купето си с лилави светлини, сложили са гирлянди на вратата и са наредили бисквити и порцеланов чайник върху бродирана покривка.

И те не са единствените. Гирлянди и светлини могат да бъдат видени из целия влак, чува се шумна музика, храна и почерпки в изобилие. Една група дори е избрала да си украси купето с украса, останала от Коледа.

Мъж и жена се срещнаха във влак на Коледа и им се случи чудо

Във вагон-ресторанта ценителите могат да се насладят на вечерта под огледална диско топка, а тези, избрали да останат в купетата си, разполагат с минихладилници, заради които за щастие бирата не е топла.

Ако сте любители на тихото и спокойно пътуване с влак, Източният туристически експрес определено не е за вас.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай