logo

Това е мястото на света с най-много богати хора

Това е мястото на света с най-много богати хора

От всички 38 300 души, които живеят в Монако, около 12 261 притежават състояние над 1 млн. долара

Едва ли ще има изненадани от факта, че градът-държава Монако е населен предимно с ултра заможни хора.

От всички 38 300 души, които живеят в Монако, около 12 261 притежават състояние над 1 млн. долара, сочат данните на Knight Frank, цитирани от Business Insider.

Кои са стереотипите за Емирствата, които нямат нищо общо с реалността

Това означава, че около 32% от населението на конституционната монархия са милионери. Всички тези богаташи са събрани на площ от едва 1.95 кв. километра. Поради това огромно струпване на заможни хора, реално в Монако не съществува бедност.

Една от основните причини за притока на толкова много богати хора е офшорният данъчен статут на малката държава. Казано с други думи, така заможните хора пестят от данъци, докато се наслаждават на живописната Френска Ривиера.

"Правителството реинвестира приходите от туризъм и други капиталови печалби обратно в общността, за да подобри качеството на живот и да примами богатите да продължат да пътуват и купуват имоти”, казва Карин Адамс от неправителствената организация Borgen Project.

„Въпреки че тези подобрения са предназначени за привличане на чужденци с пари, местните жители се възползват и от тях, като ефективно създават почти несъществуваща линия на бедност в своята малка, горда и суверенна нация”, добавя тя.

Отвори врати най-скъпият курорт в света! Ще останете без думи (СНИМКИ)

За да живеете в „гордия” данъчен рай, където данъкът върху доходите е нула, трябва да разполагате със сериозни финанси. Двустаен апартамент в Монако върви на цена от 1.6 млн. долара, посочва Александър Крафт, президент и изпълнителен директор на Sotheby's International Realty France-Monaco, цитиран от Mansion Global.

Повечето „нормални” жилища в страната струват между 2.2 мн. долара и 22.3 млн. долара, като по-луксозните жилища стигат цени от порядъка на 55 млн. долара, добавя Крафт.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай