logo

Това е най-странното влакче на ужасите – хората не издържат и си тръгват по средата ВИДЕО

Това е най-странното влакче на ужасите – хората не издържат и си тръгват по средата ВИДЕО

На влизане посетителите имат право да изберат между два маршрута – един по-лек и живописен и един по-тежък и висок, който ги прекарва през спирала

Мечтали ли сте си някога да се возите на увеселително влакче, но сами да определяте скоростта и да можете да се насладите на гледките, които се разкриват от тези високи съоръжения? В Южна Корея има едно място, което е точно за вас.

То се нарича „Космическа разходка“ (SpaceWalk) и изглежда като всяко екстремно влакче от увеселителните паркове със стръмни издигания и спускания и лупинги. Ако се вгледате по-внимателно, обаче, ще видите, че „релсите“ всъщност са масивна конструкция от стълби, които позволяват на посетителите да минат през завъртания, обръщания и спускания от въздуха, без да им се налага да слагат предпазни колани.

Пешеходното влакче на ужасите се намира в град Пхохан и е най-голямата обществена арт инсталация в Южна Корея, според Colossal. Германските творци Хайке Мутер и Улрих Гент са проектирали 332-метрово трасе в небето в градския парк Хуанхо.

На влизане посетителите имат право да изберат между два маршрута – един по-лек и живописен и един по-тежък и висок, който ги прекарва през спирала. Единствената част от стълбите, през която постителите не могат да минат, е най-вътрешният кръг, който прави пълно 360-градусово завъртане.

Ако не се страхувате от височини, „Космическа разходка“ може да е един приятен начин да се насладите на гледките на Пхохан. От нейната височина можете да видите залива Йонгин, стоманената мелница Пхохан и плажа Йонгиндае.

Стоманената пътека се издига на височина 70 метра. През нощта скулптура се осветява от светлини, които подчертават усещането за увеселителен парк.

Въпреки че конструкцията прилича на увеселително влакче, творците всъщност са целели да пресъздадат усещането за разходка в космоса на Земята. Но ако посетителите на парка не могат да понесат пътешествието до върха, пешеходното влакче е направено така, че да бъде не по-малко впечатляващо и от кота нула.

Петзвезден ужас! В този аквапарк и смелчаците пищят неудържимо (ВИДЕО)

Както ще видите и във видеото, мнозина не успяват да се изкачат до върха решават да се върнат надолу по средата на своята космическа разходка.

 

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай