logo

Това са най-добрите европейски дестинация за иновации за 2023 г.

Това са най-добрите европейски дестинация за иновации за 2023 г.

Гръцки, испански и словенски градове взеха победата

Пафос и Севиля взеха победата за европейски столици на интелигентния туризъм, а Кран за иновативна дестинация. Тези градове недвусмислено са показали готовността си, когато бъдещето на туриста е заложено на карта.

Европейската комисия обяви тазгодишния победител в конкурса Европейски столици на интелигентния туризъм за 2023 г. Най-добрите дестинации за интелигентен туризъм са Пафос и Севиля, а Кран от Словения е избрана за най-добра европейска дестинация за иновации за 2023 г.

Тези две инициативи на ЕС имат за цел да популяризират дестинации за техните интелигентни и устойчиви туристически практики. Конкурсът Smart Tourism Capitals отличава изключителни постижения в четири конкретни категории. Това са достъпност, устойчивост, дигитализация, както и култура и креативност.

Това е една от най-дългите реки в света, дава препитане на над 60 милиона

Европейската комисия за иновации разглежда по-малки туристически дестинации, които могат да демонстрират своите невероятни постижения в устойчивостта и да вдъхновят други туристически дестинации в техния зелен преход. Конкурсът беше отворен за дестинации в ЕС, както и за страни извън ЕС, участващи в програмата COSME.

Европейските интелигентни туристически столици ще се възползват от подкрепата за комуникация и брандиране през 2023 г.

9 интересни факта за Рим, които отговарят на въпроса защо Вечният град е толкова прекрасен

През 2023 г. Кран като най-добрата европейска дестинация за иновации ще получи експертна подкрепа за комуникация и брандиране на ниво ЕС.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай