logo

Това са най-популярните туристически дестинации в света за 2022 г.

Това са най-популярните туристически дестинации в света за 2022 г.

Tripadvisor: „Търсим модерен град, който има всичко“

"Tripadvisor" представи списъка с 10-те най-популярни дестинации в света за тази година, като на първо място се нареди градът, който през последните години привлича все повече внимание сред туристите.

Платформата за пътуване току-що обяви наградите Travellers' Choice за 2022 г.

Дубай се нареди на първо място и според Tripadvisor, рибарското селище от 20-ти век, което „разцъфна“ през 21-ви век и се превърна в глобална гореща точка за най-добрите пътувания, днес е най-популярната дестинация в света за годината.

Дубай не е единствената азиатска дестинация и може да се забележи, че в списъка преобладават европейски градове, както и тропически и пустинни места.

Защо Дубай?

„Винаги популярно място, Дубай бавно се изкачва в класациите на най-посещаваните градове, а сега през 2022 г. зае короната на най-популярната дестинация в света“, казва Джъстин Рийд от „Tripadvisor“.

5 цветни града, които трябва да посетите поне веднъж в живота си

„Дубай е модерен град с всичко: красиви плажове, ресторанти от световна класа и красиви хотели. Тъй като тези награди се дават въз основа на прегледи на места за обиколка, престой и неща за правене в определена дестинация, той се нарежда като „най-добрият град в света“, което означава, че дестинацията е получила отлични отзиви от пътници във всички туристически сектори “, казва Рийд.

„Независимо от ефекта от пандемията, Дубай продължава да привлича посетители от цялата планета и се откроява като любима дестинация за търсачите на силни усещания“, продължава той.

Това е списъкът на градовете:

1. Дубай (Обединени арабски емирства)

2. Лондон (Великобритания)

3. Канкун (Мексико)

Тази част от Гърция е толкова забутана, че даже я няма на картата

4. Бали (Индонезия)

5. Крит (Гърция)

6. Рим (Италия)

7. Кабо Сан Лукас (Мексико)

8. Истанбул (Турция)

9. Париж (Франция)

10. Хургада (Египет)

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай