logo

Уникално! Вижте небостъргача, чиято основа ще бъде с формата на отпечатъка на емира на Дубай (ВИДЕО)

Уникално! Вижте небостъргача, чиято основа ще бъде с формата на отпечатъка на емира на Дубай (ВИДЕО)

Столицата на супер високите небостъргачи Дубай ще се сдобие с още една подобна грандиозна сграда. Държавната инвестиционна компания „Дубай Холдинг“ обяви подробности около строителството на мегаструктурата, която ще е висока 550 метра.

Кулата, наречена „Бурж Джумейра“, ще бъде издигната в район „Ал Суфоух“ в близост до „Бурж ал Араб“.

Според плановете, около небостъргача ще бъде разположена смесена жилищна и търговска зона, наречена „Даунтаун Джумейра“. Строителството започва веднага, се казва в съобщението на компанията. Първият етап ще бъде завършен през 2023 година.

В тази европейска държава ви очакват хиляди вакантни места с добри заплати

 

Дизайнът на „Бурж Джумейра“ е вдъхновен от пясъчните дюни и оазиси. Небостъргачът ще бъде чудесно място за наблюдение на целия град. На самия му връх – т.нар. корона, ще има ресторант и луксозен бар.

Вероятно най-интересният детайл от дизайна е основата на небостъргача. Тя е проектирана да изглежда като отпечатъка от пръста на шейх Мохамед бин Рашид. Има планове за изграждането на амфитеатър, който ще се намира в очертанията на „отпечатъка“ на пръста. Той ще се използва за културни прояви, а наоколо ще има и фонтани.

 

Дубай подготвя следващото чудо на света - безкраен басейн на 210 метра от земята (СНИМКИ/ВИДЕО)

Мохамед бин Рашид ал-Мактум, или само шейх Мохамед, е министър-председател и вицепрезидент на Обединените арабски емирства, както и емир на Дубай. Той е известен със своите огромни благотворителни дарения. На 19 май 2007 г. обявява плановете си да даде 10 млрд. щатски долара за създаване на образователната Фондация „Мохамед бин Рашид ал-Мактум“ – едно от най-големите благотворителни дарения в историята. Шейх Мохамед е заявил, че дарението има за цел преодоляване на недостига на знания в арабския регион спрямо развития свят, подобряване на стандарта на образованието и научните изследвания в региона, развитие на лидерски програми за младежта, стимулиране създаването на работни места.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай