logo

В никакъв случай: Какво не може да се яде в Индия

В никакъв случай: Какво не може да се яде в Индия

Не трябва да се консумира нищо, докосвано от търговеца, иначе ще изкарате почивката си в тоалетната

Индия е страна с уникална кухня. За мнозина тук се намират най-вкусните ястия в целия свят, а за някои местната храна е пълно наказание.

На всеки ъгъл или няколко метра тук са готови да ви предложат шедьоври на местната кухня. Въпреки това, за да не завърши ваканцията с едноседмично седене на "фаянсовия трон", а лекарите да не повдигат рамене в недоумение какво не е наред с вас, трябва да се спазват някои правила.

Има няколко неща, които всеки турист трябва да запомни:

В Индия готвят с голи ръце, уличните готвачи дори не носят ръкавици и дори не мият ръцете си преди готвене.

Индия е страната на много болести, които в повечето страни са били победени и забравени преди много години и всички те са свързани с абсолютните антисанитарни условия.

За някои търговци сергията е дом. Броят на хората, които живеят на улицата тук вероятно е един от най-високите. И много улични продавачи спят на същото място, където продават стоките си през деня.

Накъде води най-дългият въжен мост в България

Забравете за санитарни книжки, много продавачи и готвачи изобщо не са чували за такива.

Можете:  да ядете пържена храна

Пържените картофени банички, захарните сладкиши и печените ядки са не само вкусни, но и безопасни. Защо? Защото се готвят на огън и в сгорещено олио.
Въпреки това си струва да купувате само онова, което е приготвено пред очите ви, не трябва да купувате готови, особено под капак.

Не трябва:  млечни продукти

Въпреки факта, че кравата тук е свещено животно и просто няма много млечни продукти, индийците много обичат йогуртите (но те са много различни от тези, с които сме свикнали). Въпреки това, често за тяхното съхранение, уличните продавачи добавят парчета лед от вода, източникът на която дори не им е известен, вероятно. Ферментиралата млечна среда е изключително благоприятна за възпроизводството на бактерии.

Можете: да пиете бутилирана вода

Всички знаят, че в Индия не можеш да пиеш чешмяна вода, защото от канализацията в тази страна остава много да се желае. Ето защо, винаги трябва да пиете само бутилирана вода, като същевременно купувате внимателно, така че уплътнението на капачката да не е било откъснато.

Някои продавачи обаче игнорират това правило и подготвят или измиват продуктите си с вода, чийто източник не е известен. Ето защо, ако не сте видели как отварят бутилката пред вас, по-добре е да отидете в нормално заведение.

Не трябва: да ядете сосове

Две са причините: първо, много сосове се смесват с вода, източникът на която не е известен, и второ, те е малко вероятно да са пресни и има много въпроси относно тяхното съхранение.

Не трябва: да ядете нарязани плодове

Редовете с нарязани дини, ябълки, нар и мандарини изглеждат красиви и много привлекателни, особено в горещ ден. Но тук ще се сблъскате с две опасности: първо, същите въпроси за водата, използвана за измиване на тези плодове. И второ, въпроси за чистотата на ръцете на продавача, когато той ги реже.

След извънредното положение: Ходим на хотел с изолатори

Можете да: вземете плодове с кората

Ябълки, банани, мандарини, портокали и други плодове, които лежат на количката на продавача в ненарязан вид, са напълно използваеми. Но, само след като ги измиете сами.

Не може: да ядете улично месо

Нито пържено, нито варено, нито под каквато и да е форма. Не само не знаете откъде идва, това месо може да не е първата свежест и като цяло първоначално е било лакомство за ларвите на мухите.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

е гати тъпия сайт

е гати тъпия сайт 07.05.2020 11:47

..еми то какво остана да се яде бре тапунгери....,