logo

В Норвегия откриха първия в Европа подводен ресторант, видът му ще ви остави без дъх

В Норвегия откриха първия в Европа подводен ресторант, видът му ще ви остави без дъх

Стените му са дебели около три фута и е наистина уникален, защото няма такъв друг в Европа

Със сигурност трябва да посетите този ресторант, ако се озовете в Норвегия. Цялата конструкция е 1500 - 2000 тона, но тя може леко да се противопостави на морските стихии и сякаш плува във водата.

Този ресторант не е работил дори и половин година, но вече се ползва с огромна популярност.

Може ли да познаете кое е това прекрасно кътче в света? Туристите там се броят на пръсти

За него знаят по целия свят, а туристите, посещаващи Норвегия, не могат просто така да си тръгнат, без да посетят подводното заведение. 

В какво се крие уникалността на Under. Това е впечатляващ и най-голям в Европа подводен ресторант, който ще ви остави без дъх не само заради невероятната храна. 

Както разкриват неговите собственици - ресторантът е наполовина потопен в морето.

Стените му са дебели около три фута и е наистина уникален, защото няма такъв друг в Европа. Проектът е дело на архитекта Арне Мартинсен. 

Цялата конструкция е 1500 - 2000 тона, но тя може леко да се противопостави на морските стихии и сякаш плува във водата, издържайки и прищевките на природата, и силния вятър и морския щурм. 

Ресторантът е на три нива. Входната зона е на върха, средната е вътре, както и основното помещение на заведението, от което се откриват невероятни гледки към морските глубини.

Самият ресторант е разчетен на 80-100 посетители и може да им открие гледка към подводните красоти на морето през панорамно стъкло с размери 36×13 фута или 10×4 м. 

Антигуа и Барбуда – новата гореща СПА дестинация

Конструкцията на ресторанта потъва под водата. Първоначално идеята е била цялата постройка да е повдигната през кораб, който да я спуска във водата, но след това архитектите са измислили и друг вариант.

Външно ресторантът Under напомня груб правоъгълен перископ, напълно отбят от бетон.

Но не само външният вид е невероятен и неповторим, но и менюто. То е съставено от Елисгаард Педерсън - датски шеф готвач, който създава удивителни блюда и то само от местни продукти. 

Той използва за приготовление на шедьоврите си треска, лобстър, миди и трюфели, катто и местен вид морски водорасли с неповторим вкус. И това дори не е пълен списък от кулинарните изкушения. 

Ако погледнете на страницата на ресторанта в Инстаграм, ще разберете защо толкова туристи искат да попаднат на това вълшебно място. 

Създателите му твърдят, че е направен така, че да носи освен кулинарно и естетическо удоволствие. 

Още ли се чудите дали си струва да пътувате до Норвегия, за да попаднете там? Просто си представете магичното съчетание от подводните красоти и храна, която би накарала небцето ви да затрепери. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай