logo

В тази европейска държава ви очакват хиляди вакантни места с добри заплати

В тази европейска държава ви очакват хиляди вакантни места с добри заплати

Вече ви разказахме за италиански села, където може да си купите къща за 1 евро, стига да сте съгласни да живеете там. Оказва се, че подобен проблем има и с недостатъка на достатъчно служители.

Много фирми в Италия са отворени с предложения за чужденци. Ако планирате малко по-дълго пътуване до тази европейска държава, то тогава тази информация е за вас.
В ново изследване на Confindustria социолози разкриват, че в Италия има огромна разлика между търсенето и предлагането на работа. Това означава, че десетки хиляди вакантни позиции ще бъдат свободни в близките години. 

Вярвате или не, но... Най-престъпната страна в Европа е Ватикана

Страната предлага работа не само на местни, но и на чужденци. Това означава, че компаниите, които биха могли да допринесат за развитието на националната икономика, дърпат назад не заради липса на поръчки, а заради недостатъчно квалифицирани служители. 

Според изследването, през 2019 - 2021 в хранителната, технологичната, механичната, текстилната, химическата и дървообработващата промишленост ще бъдат открити около 193 000 работни места, съобщава The Local.

Заради отсъствието на млади италианци, които да минат през необходимите курсове и подготовка, една трета от тези места няма да бъде запълнена. Очаква се само в технологичния сектор да бъдат създадени около 45 хиляди работни места. И именно подобни позиции ще бъдат отворени за чужденците. 

Сред най-търсените специалисти са програмисти, дизайнери и създатели на приложения, конструктури на компютърно оборудване и телекомуникационни системи. 
В сектора на производството на традиционната за Италия дървена мебел в близките няколко години ще бъдат разкрити около 11 хиляди работни места, още 30 хиляди - в хранителната промишленост и 21 хиляди в текстилната. 

Къде да отидем в Италия, ако ни е за пръв път

Най-много ще се търсят работници, специализирани в изработката на сувенири, дървообработване и килимарството. 

Италианският бизнес дърпа надолу заради недостатъка от квалифицирани кадри и свободни места вече се обявяват за страните от ЕС, сред които е и България.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай