Венеция ще изисква входни такси от следващата година

Венеция ще изисква входни такси от следващата година

Ето колко ще ви струва да посетите тази италианска дестинация

Венеция планира да въведе еднодневни билети за пътуване, които ще струват 5 евро от следващата година, за да се опита да контролира потока от туристи, съобщи градският съвет.

Билетите ще бъдат въведени пробно за 30 дни, като акцентът ще бъде основно през пролетните празници и летните уикенди, когато броят на туристите е най-голям. Всички посетители на възраст над 14 години заплащат входна такса за града.

Целта е да се намери "нов баланс между правата на тези, които живеят, учат или работят във Венеция, и тези, които посещават града", каза градският съветник по туризма Симоне Вентурини.

Таксуваха допълнително туристи в ресторант за безумна услуга

Планът, който беше представен за първи път през 2019 г., първо беше отложен поради коронавируса, а по-късно поради технически и процедурни причини. Междувременно туристите посещават Венеция на тълпи и чужденците често превъзхождат 50 000 жители в самия център на града.

Топ 5 на едни от най-красивите планински градове в България

Прекомерният туризъм отдавна е проблем за крехкия град в лагуната. Експерти на ЮНЕСКО препоръчаха през юли Венеция и нейната лагуна да бъдат добавени към списъка на застрашените обекти на световното културно наследство с аргумента, че Италия не прави достатъчно, за да защити града от последиците от изменението на климата и масовия туризъм.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай