logo

Хонконг предлага 500 000 безплатни самолетни билета на туристи от цял ​​свят

Хонконг предлага 500 000 безплатни самолетни билета на туристи от цял ​​свят

Можете да кандидатствате онлайн и да посетите един от най-интересните градове безплатно

За да съживят туризма и да насърчат посетителите да идват, властите в Хонконг решиха да раздадат 500 000 безплатни самолетни билета. 

Пътуването до Хонконг беше сложно и скъпо по време на пандемията. Строгите карантини, кулминиращи с 21 дни изолация и изисквания за множество PCR тестове, попречиха на повечето пътници да дойдат в Хонконг.

Пътуващите, които искат да пътуват до Хонконг безплатно, могат да посетят уебсайта на World of Winners от 1 март, за да въведат своята информация за лотарията“, пише CNN, добавяйки, че билетите ще бъдат раздадени на три вълни. : 1 март за пътуващи в Югоизточна Азия, 1 април за живеещите в Китай и 1 май за жителите на останалия свят. 

На този гръцки остров живеят само 2000 души, а изглежда като от приказките

Много неща се промениха в Хонконг през последните две години. Някои любими местни атракции, като плаващия ресторант Jumbo Kingdom, са затворени за постоянно. Други, като известния трамвай Peak, бяха реновирани по време на пандемията.

Избраха най-лошите градове във всяка страна в Европа

Преди пандемията Хонконг имаше 56 милиона посетители годишно, а до 2022 г. този брой ще спадне до около 100 000. Властите се надяват, че безплатните билети могат да подобрят туристическата ситуация в Хонконг и да привлекат пътниците да го върнат в списъка с любимите дестинации.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай