logo

За първи път! Български туристи пътуват за Северна Корея, ще празнуват рождения ден на Ким Ир Сен

За първи път! Български туристи пътуват за Северна Корея, ще празнуват рождения ден на Ким Ир Сен

Първата организирана туристическа група от България ще пристигне в Северна Корея през април. Екскурзията ще съвпадне с празненствата по случай 107-ия рожден ден на вожда Ким Ир Сен – дядото на сегашния лидер на страната Ким Чен-ун.

Пътуването се организира от родна туристическа агенция от 10 до 19 април 2019 година. Цената за един човек, настанен в двойна стая, е 2200 евро. Полетът до там ще е с прекачвания в Дубай и Пекин.

За пътуващите, обаче, има определени изисквания. Мъжете трябва да носят в багажа си риза и вратовръзка, а жените трябва да имат прилично облекло без къси поли и разголени блузи, както и скъсани дънки. Дрескодът е за допускане до Двореца на слънцето, където се намират мумиите на Ким Ир Сен и на сина му Ким Чен-ир.

Лувърът счупи всички рекорди

В Северна Корея може да се плаща само в брой – кредитни карти не се приемат никъде. При пристигането екскурзоводите дават пълна информация къде може да се обмени конвертируема валута /евро или щатски долари/ в местна.

В страната няма интернет, няма роуминг и снимки могат да се правят само на определените от екскурзовода места. Направените снимки НЕ могат да бъдат публикувани в интернет пространството.

Могат да се носят дребни подаръци като: шоколади, лека козметика, бонбони.

Трябва да се знае, че ако внесете в страната литература /книга, вестник, списание и др./ за Ваше лично ползване – при напускането ще ги изискват отново, т.е. не се изхвърлят.

Групата се движи винаги заедно и винаги придружена от местен екскурзовод. Самостоятелни разходки не са позволени, предупреждава туроператорът.

На 15 април групата ще се отправи към Пхенян, за да вземе участие в Празненствата по случай 107 г. от рождението на Ким Ир Сен. Първата спирка е в зеленчуковата ферма Зангчон, открита 2016 г. Следва присъединяване към учениците на площад Ким Ир Сен, за да се види масовата манифестация с танци. Ако времето позволява – в този следобед посещение на Севернокорейски цирк. След това се разглежда старата столица на Северна Корея – Късон от времето на династията Корьо.

„Алибаба“ отвори първия хотел на бъдещето – с прислужници роботи и „умни“ стаи (СНИМКИ/ВИДЕО)

Предвидени са още екскурзия с метрото на Пхенян, изкачване на 150-метровата кула „Чухче“, посещение в няколко музея, демилитаризираната зона на границата с Южна Корея, местен бирен бар и др. интересни места.

При прибирането е предвидена и туристическа обиколка на Пекин.

Коментирай