logo

4 места, на които кракът на турист не може да стъпи СНИМКИ

4 места, на които кракът на турист не може да стъпи СНИМКИ

Те могат да пазят вековни тайни или да бъдат смъртоносно опасни

На планетата има много интересни места, които биха били предизвикателство за посещение. Паметници на хиляди години, островни загадки и дори места свързани с паранормалното могат да бъдат интересни за голяма част от туристите. 

Колкото по-мистериозно, толкова по-интересно. 

Голяма част от тези интересни дестинации са забранени за външни лица. Те могат да пазят вековни тайни или да бъдат смъртоносно опасни. 

Ние ще ви разходим из 4-те тайни места, които са забранени за туристи.

Змийският остров, Бразилия

Няма как класацията да не стартира с това страховито място. Островът се намира на около 150 км от бреговете на Сао Пауло в Бразилия. Името му е достатъчно, за да разберете какво се крие там.

Според данните на учените, тук живеят между една и пет змии на квадратен метър. Доминиращият вид е така наречената златна змия, известна с това, че отровата ѝ е толкова мощна, че буквално разяжда плътта около ухапаното място.

Към момента се смята, че на острова има сравнително по-малко змии. Популацията им е била около 4000-5000 преди няколко години, но в последно време данните сочат, че броят на отровните влечуги на острова е спаднал на половина. 

О-в Северен Сентинел, Индия

Северен Сентинел е остров от Андаманския архипелаг, който се намира в Бенгалския залив край Индия. Той е осеян с гори, заобиколен е с коралови рифове и на теория звучи като място, което има потенциал да се превърне в райска тропическа дестинация.

Това място обаче крие своята тайна. Именно там живее племе, което от векове отказва всякаква комуникация с външния свят. Всеки опит за акостиране на кораб или кацане на хеликоптер на Северен Сентинел е посрещнат с дъжд от стрели.

6 важни признака за лош плажен хотел

През 1956 г. индийското правителство издава специален закон, с който се забранява доближаването на повече от 5 морски мили от бреговете на острова. Никой не знае точно колко хора живеят на острова, няма официални данни, които да уточнят дали са 15 или 400 души. 

Апостолският архив, Ватикана

Това е така известният Таен архив на Ватикана. Този набор от документи е една от най-строго пазените тайни от векове. В колекцията се пазят държавни документи, писма, счетоводни документи, както и такива, за които човечествтото никога не би могло да разбере.

Според конспиративните теории вътре има доказателства за извънземни, за приноса на Ватикана към фашизма и свидетелства за демони.

Днес до част от документите имат достъп само най-висшестоящи учени, при това след обстойна проверка. Тези, които искат просто да надникнат от чисто любопитство, нямат право на достъп.

Това е "пустинния Манхатън", който издига в нищото небостъргачи от кал СНИМКИ

Гробницата на Цин Шъхуан, Китай

Едва ли има човек, който не е чувал за изумителната теракотена армия - хиляди невероятно реалистично изработени фигури с уникални черти на лицето, които изпълват подземните зали на погребалния комплекс на първия китайски император - Цин Шъхуан.

Самата гробница на императора обаче е запечатана и вероятно ще остане така още дълго време. Открита е едва през 1974 г. и в нея е засечено голямо количество живак, което би било смъртоносно за всеки, който влезе без предпазни мерки.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай