logo

4 тайни места в Тайланд, където турист не е стъпвал СНИМКИ

4 тайни места в Тайланд, където турист не е стъпвал СНИМКИ

Тайланд е не само плажовете на Патая и Пукет, но и манговите гори, и планините Аватар, и плодовият рай на град Районг, и съкровищата на храмовете в Чианг Май...

Тайланд е една от най-обичаните дестинации за почивка на морето от туристите, но само опитни пътници знаят, че това е място на сливане на култура, история, дива природа и „място на духовна сила“.

YouTravel.me, авторска услуга за резервации на пътувания, състави ръководство за най-неизследваните и необичайни места в Тайланд от опитни организатори на авторски обиколки за „Тънкостите на туризма“.

Тайланд е не само плажовете на Патая и Пукет , но и манговите гори и планините Аватар, разположени в провинция Краби , плодовият рай на град Районг , съкровищата на храмовете в Чианг Май и други неизследвани места в различни части на кралството. .

1. Провинция Краби

Краби е провинция на югозападното крайбрежие на Тайланд, известна на опитни пътешественици със своите мангови гори, отвесни варовикови скали и плажа Рейли, който е един от 10-те най-добри плажа в света.

Този плаж е известен със своята лазурна вода и факта, че поради своята неизвестност, можете да се почувствате като истински неандерталец, да почувствате пълно сливане с дивата природа. Също така в провинция Краби се намират планините Аватар, които по своята красота наподобяват магически гори от едноименния филм.

Тук можете да видите и храмове, пещери, където живеят маймуни, горещи извори и изумрудени езера. В един от храмовете се провеждат специални медитации, по време на залез слънце се открива красива панорама на планините. Местните йоги смятат това време за най-подходящо за метта медитация („любяща доброта“), която помага да установите контакт с чувствата си и да постигнете пълна вътрешна хармония. Според местните жители това място е едно от най-красивите и неизследвани в Тайланд.

Френският Стоунхендж крие тайни на 6000 години, историците още не могат да разберат дали... СНИМКИ

2. Мехонгсон

Мае Хонг Сон е столицата на най-северната и слабо населена провинция на кралството. Градът не е много популярен сред туристите, но в разбирането на коренното население това е историческият център на северен Тайланд. Тук все още можете да се натъкнете на карелците, които са много различни от южните тайландци и са един от най-редките народи в света. Те носят пръстени на врата си, имат много необичайни ритуали и ритуали. Също така в града е най-криволичещият серпентинен път в света, състоящ се от 1864 завоя. Най-дълбоката пещера в Югоизточна Азия се намира на този път , а по пътя можете да видите много водопади и, разбира се, известните оризови полета, поразителни със своята сложна структура и красота.

3. Чианг Май

Чианг Май е друга северна съкровищница. Тук, на сравнително малка територия, има над 300 будистки храма, така че всеки пътник, който идва тук, усеща спокойна и спокойна атмосфера.

В един от храмовете можете да видите монах, седнал в стъклена кутия в състояние на самадхи. През пролетта на 1949 г. той е поразен от неизлечима болест и според една версия душата на монах напуска тялото му в медитация, оставяйки го нетленно, което показва безграничността на човешките възможности.

"Курортът на милиардерите" не е Малдивите, а крайбрежието на тази африканска държава СНИМКИ

Чианг Май е особено привлекателен по време на религиозни празници, когато всички храмове са украсени с ярки цветове и тъкани, а дворовете им са пълни с традиционни улични сергии за храна. Тъй като в този град се отглеждат зеленчуци, порциите салати, според експерта по пътуване Юлия, са може би най-големите в Тайланд.

Чианг Май също се счита за едно от най-популярните места за работа и живот на хора на свободна практика и отдалечени работници. Пълен е с уютни коуъркинг пространства, ниска цена на живот и голям брой интересни хора от цял ​​свят. Най-добрата спирка за продуктивна работа!

4. Районг

Районг е плодов рай, разположен в източната част на Тайланд, на 220 км от Банкок и на 65 км от Патая. Районг е 100-километрова брегова ивица с толкова много малки уединени плажове, че всеки пътник определено може да намери уединено и спокойно кътче далеч от шума.

Курортът е привлекателен не само с плажовете си, но и с факта, че има статут на плодовата столица на Тайланд.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай