logo

Българка посети Гърция без море и остана очарована

Българка посети Гърция без море и остана очарована

Вера споделя, че от единия прозорец на хотелската стая вижда хълмове, а на другия сякаш някой е нарисувал позната картина

"Гърция не е само море!", в това е категорична Вера.

Жената, която обича да посещава екзотични места, пише на стената си във Фейсбук, че за пореден път се убеждава в това, че Гърция не е само море, след като дръпнала завесата на хотелската стая. Заедно с утрото при нея нахлула планината, а хълмовете - те са високи, стръмни и потънали в зеленина.

Вера споделя, че от единия прозорец на хотелската стая вижда тях, а на другия сякаш някой е нарисувал позната картина. Къщи, които силно наподобяват тези в Банско. Каменни покриви, които досущ приличат на родните в Долен или Ковачевица. Обаче не, мястото не е в България, а в южната ни съседка Гърция.

Какво става? Лавина от чужденци към Гърция и то в студените месеци

(Снимки: Shutterstock)

Вера е била на почивка в Мецово -  град, който е разположен терасовидно по склоновете на планина Мицикели. Градчето е сравнително малко, с около 4 хиляди души население, но е приятно място за почивка или ски екскурзия.

Именно в Мецово няма и помен от море. Най-близкият плаж в Игуменица е на стотина километра с кола. "Плажът може да почака. Защото тук, в региона на Епир, мога да остана още дълго в обятията на планината", пише Вера, цитирана от glasnews.bg

"Слизам на закуска. Следвам мириса на кафе и домашно приготвени банички. Откривам ги във фоайето, заедно с десетки други сладки и солени изкушения. Сядам в двора на хотела, но почти забравям да се храня. Виновна е гледката. И тишината. И чистият въздух, който усещам тук, на повече от 1100 метра надморска височина", разказва жената.

"После тръгвам на безцелна разходка из градчето. Нямам нужда от кола, защото Мецово е малко и лесно се обхожда пеша. Минавам през църквата, която носи името на Света Параскева. Завивам край ресторантите, които вече пекат шишовете с месо и така наречените кокореци.

Накрая сядам на една от пейките на площада. Обикаляла съм Епир и знам колко интересни места има наоколо. Мога да отскоча до Метеора и отново да видя манастирите. Да се разходя до езерото в Йоанина или до древните останки в Додони. Но както казах, виновна е гледката. Особено тази от площада в Мецово. Кара ме да забравя всичко останало и да й посветя времето си", завършва публикацията си Вера.

Това райско кътче в Гърция все още е непознато на туристите СНИМКИ

"Увлекателен разказ, илюстриран с хубави снимки!", "Невероятна красота! Прекрасни снимки! Поздравления и благодарности!", "Чудесно местенце и много приятен разказ!", гласят част от коментарите под публикацията в социалната мрежа Фейсбук.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Има

Има 10.11.2022 12:07

Такива места, щот не живеят в тях тапанари

Златка

Златка 11.11.2022 21:31

Зная го това, място още от преди 10 години и съм възхитена от него прекрасни хора, храна обслужване и природа... Заслужава, да, се посети.. Права, е тази българка... Посетете това, място и няма, да, съжалявате

Бай Михал

Бай Михал 18.11.2022 16:29

Вярно е че не живеят тъпанари...иначе щеше да е пълно с боклуци навсякъде и мръсно както е станало в България на повечето места..за съжаление.