logo

Българка в Австралия: Тук уж вземат добри заплати, но животът е ужасно скъп

Българка в Австралия: Тук уж вземат добри заплати, но животът е ужасно скъп

Българка, която е емигрирала в Австралия, разказва как живее там, колко пари харчи за храни и защо е избрала такава далечна страна. Първо нашенката Елена мечтаела да живее в Америка, но съдбата й я довела в Австралия.

В Индия ме нападнаха травестити от кастата "Хиджра"!

Там отишла на студентски стаж, но по време на него й била предложена добра работа, след което й дали документи  за постоянно пребиваване, както и й начертали перспектива за повишение.

За електричество плащаме около 120 долара, за интернет - 75 долара, за вода - около 30 долара, за телефон - около 40 долара на месец. Тук, изглежда, че заплатите са добри, но като се съберат всички харчове, животът в Австралия се оказва много скъп, казва Елена.

Вижте най-страшната църква в света – но не и ако имате слаби нерви (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

Eлeна също харчи много за хранителни продукти - около хиляда австралийски долара месечно, в левове това е почти 1220 лева.

Говеждо месо в местните супермаркети може да се намери на 29 долара за килограм (35 лева), пилето - за 3, 5 долара за килограм, добре, и разбира се, без месо кенгуру в австралийските супермаркети не може да се мине.

Месото на това животно се счита за полезно и съответно най-скъпо. Между другото, качеството на продуктите в Австралия се определя от специален рейтинг, който се посочва от броя на звездичките.

В тази страна е удобно да се купува алкохол. Магазини с различни напитки има на всяка крачка, а някои от тях работят така, че дори и да не се налага да излизаш от колата да си купиш нещо.

На това уникално място в Италия ви грози 5 бона глоба, ако...

Но не всички лоши навици се толерират  в страната. Пакет цигари тук струва от 28 до 30 долара (36 лева).
 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай