Блогър разкри най-изгодния начин за резервиране на хотели в Турция и Египет

Блогър разкри най-изгодния начин за резервиране на хотели в Турция и Египет

Според момичето, тя е била сигурна, че резервирането на настаняване директно през хотела е по-изгодно от закупуването на ваучери, но се оказало друго

Руска туристическа блогърка разкри най-евтиния начин за резервиране на хотели в Турция и Египет - според Саша Коновалова е по-изгодно да се търсят опции за настаняване на почивка чрез туроператори. 

Според момичето, тя е била сигурна, че резервирането на настаняване директно през хотела е по-изгодно от закупуването на ваучери.

Истина или мит: Вярно ли е, че не можеш да се удавиш в Мъртво море?

„Струваше ми се, че туроператорите и услугите като Booking трябва да взимат някаква комисионна, за да не работят на загуба. Мислех, че ще надхитрим всички, ако резервирам през рецепцията или уебсайта на определен хотел. В Турция говорих с представители на туристическата индустрия и разбрах, че всичко работи по различен начин“, каза тя.

Както обясни авторът на блога, местните туроператори купуват предварително „на едро“ хотелски стаи на договорени цени и след това ги препродават на туристи на по-висока цена. В същото време хотелите предоставят на туроператорите голям брой места на възможно най-ниски цени и в опит да компенсират загубата на приходи често завишават цените за директни резервации с 20-50 процента.

Оазис на час от Пловдив: "Лястовичи вир" като водопадите на о. Бали

Като пример рускинята посочи скорошната си почивка в Египет: тя резервира престой в петзвездния хотел Old Palace Resort в Хургада за 1960 долара за седем дни, докато туроператорите продават седмичен билет до същия хотел без полет за 720 долара .

„Това не е изолиран случай, а само един от многото примери. В Турция няколко пъти писах директно на хотели и уточних цената на живота на "ол инклузив" за определени дати. Цената винаги е била осезаемо по-висока от тази на руските туроператори, заключи тя. - Освен това, когато резервирате чрез руски услуги, вие и аз можем да платим за вашата почивка с банкови карти в рубли. Но когато резервирате директно, трябва да похарчите пари в брой долари или евро. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай