logo

Градче обяви извънредно положение заради внезапен наплив на хиляди туристи от цял свят (СНИМКИ)

Градче обяви извънредно положение заради внезапен наплив на хиляди туристи от цял свят (СНИМКИ)

Лейк Елсинор е малко градче в Южна Каролина, което никога не е било притегателно за туристите. Сега, обаче, името му е в почти всички новинарски емисии и е най-горещата дестинация за хиляди туристи от цял свят. 

Поводът - разцъфналите макови полета около градчето, превърнали се в притегателна сила за всички туристи, идващи там да снимат гледката. Напливът е толкова голям, че местните власти са били принудени да обявят извънредно положение. 

Битката за туристи започна: Как турците цакат Гърция с оферти и привличат повече българи

Всичко станало заради необикновено природно явление в Лейк Елсинор - огромно количество разцъфнали цветя. Тази година това станало заради необичайно вланата зима и студения февруари, което бил фактор, невиждан в този район от години. 

В резултат на това полетата около градчето били пълни с оранжеви макове, чийто наситен цвят буквално искрял. Местни хора публикували снимки от уникалното явление в социалните мрежи, те станали вирусни и потребителите започнали да ги репостват.

Така градчето внезапно станало популярно сред хората по света и някои от тях поискали лично да посетят мястото, за да могат и те да снимат красивите, разцъфнали полета. 

Към Лейк Елсинор започнали да прииждат туристи от целия свят. В началото те не били толкова много. Постепенно, обаче, броят им започнал да расте и накрая местните власти се принудили да вземат мерки за регулиране на броя им.

Обявили часове за посещение от 9 до 17 часа, когато полицията можела да контролира и прилива на автомобили и непрестанните задръствания. Дори и при тези мерки местните просто не можели да овладеят ситуацията. 

Някои от туристите игнорирали забраните на полицаите и ходели по маковите полета както им хареса. Ситуацията се влошила дотам, че местната власт помолила обществеността за помощ.

"Лейк Елсинор не е замислено като Дисниленд, за да може да побере толкова туристи. Цялото градче е пълно и с нелегално паркирани коли - те са нас 500. Принудени сме да признаем, че преживяваме ужасна криза и имаме нужда от помощ", пише в официално съобщение, публикувано и във Фейсбук.

Най-накрая се стигнало до там, че градчето трябвало да бъде затворено за туристите. Те можели да го посетят само в неделя, но в момента се обмисля да бъде въведена забрана и за този ден. 

Какво у европейските туристи ужасно дразни японците

Най-страшен, според всички, било напливът на коли по улиците. Един от туристите прегазил местен уредник и избягал, друг успял да помете няколко автомобила, паркирани в края на градчето. 

Заради случилото се местните говорят за ситуацията като за "Маковия апокалипсис".

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай