logo

Градовете по света, където почивката е истинска

Градовете по света, където почивката е истинска

Всички си мечтаем за релакс и спокойствие по време на своята почивка, но истината е, че това става все по-трудно

Всички си мечтаем за релакс и спокойствие по време на своята почивка, но истината е, че това става все по-трудно. Красивите дестинации се пълнят с хора, кипят строежи, а наоколо често движението е огромно и не стихва дори през нощта. Почивката, в пълния смисъл на думата, все повече прилича на мираж. 

Тогава и хората започват да търсят алтернативни места, където да се доближат до мечтата си. Представяме си свеж, незамърсен въздух, чуруликане на птици и гледки, които карат сърцето ви да прескача. Звучи много по-добре от ревящи сирени и пътувания с метрото.

Ако тишината и спокойствието са точно това, което търсите, следващите дестинации, подбрани от платформата за ваканционни резервации Travelbag, са точно за вас.

Балканският Сибир или Балканският Тибет - това място действа зареждащо

Кои са най-спокойните градове на света?

На първото място в техния списък е Джуно, Аляска. С оценка за качество на въздуха от 100 процента, очарователният град предлага на посетителите шанса да се свържат отново с природата. Независимо дали изберете да карате кану около езерото Менденхол или да тръгнете по една от 60-те пешеходни пътеки, едно нещо е сигурно: вие и майката природа ще бъдете добри приятели до края на вашето пътуване.

Установено е, че вторият най-спокоен град в света е красивата столица на Нова Зеландия, Уелингтън. Известен със своите тучни зелени хълмове, невероятно качество на въздуха и впечатляваща липса на шум и замърсяване, Уелингтън има всички предимства на страхотна градска почивка, с много добавена природа.

Нова Зеландия очевидно е раят на земята, защото третото място в списъка отиде за Окланд. Сгушен на Северния остров, Окланд има 700 пешеходни пътеки, угаснал вулкан и плажове, които изглеждат твърде добре, за да са истина.

Ето топ 10 на най-спокойните градове в света:

Елате тук, за да видите една от най-завладяващите гледки в България СНИМКИ

Джуно, Аляска
Уелингтън, Нова Зеландия
Оукланд, Нова Зеландия
Пърт, Австралия
Мелбърн, Австралия
Сидни, Австралия
Атланта, Джорджия
Пукет, Тайланд
Далас, Тексас
Ванкувър, Канада

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Пешо

Пешо 10.04.2023 13:32

Имах щастието да посетя 4 от тези градове. Върхът на сладоледа е Уелингтън!

Turist

Turist 10.04.2023 14:15

И няма ли други спокойни градове по света за релакс и туризъм, извън САЩ, Австралия, Нова Зеландия и Канада? Крайно време е да разнообразите материалите и източниците на информация. Или е много скъпа добрата информация? Това което се пуска по нашите канали си е жив .... талаш

KO4A

KO4A 10.04.2023 20:06

ATLANTA MNOGO NEGRI BRE