logo

Иманяри откриха 9-етажния бункер на Брежнев и ето какво видяха

Иманяри откриха 9-етажния бункер на Брежнев и ето какво видяха

Съоръжението е във формата на две бъчви, като едната от тях е предназначена за живеене, а другата – за работа

Малцина знаят, че на територията на Беларус се намира един от най-големите бункери в света. Достъпът до него е затворен, а местоположението му се пази в тайна.

Въпреки това има хора, които много силно искат да стигнат до него. През май 2018 година група иманяри успяха да го намерят и да влязат в него. Нещо повече, те слязоха до най-ниското му ниво.

Търсите силно изживяване? Разходката в този огромен свърхсекретен съветски бункер ще ви остави безмълвни

Бункерът представлява любопитна останка от „Студената война“, в която бившият СССР играе активна роля.

Намереното от иманярите съоръжение има необичайно име – „Бункерът на Брежнев“. Над повърхността той е прикрит така, че да не може да бъде засечен от спътници, а в дълбочина стига до цели 9 етажа.

Бункерът е във формата на две бъчви, като едната от тях е предназначена за живеене, а другата – за работа. Той така и не е бил пуснат в употреба заради разпадането на СССР, но в по-голямата си част бил завършен.

След като влезли в бункера и се пуснали по първата стълба, иманярите били посрещнати от неприятна изненада. Вътре те видели буквално голи стени. Изглежда всичко, което е могло да бъде извадено от тази масивна сграда, е било изнесено.

С всеки етаж по-надолу, обаче, картината се променяла. Асансьор нямало, а стъпалата на стълбите били не железни, а дървени.

Иманярите носели със себе си и детектор за измерване на радиацията. Оказало се, че вътре радиацията е по-ниска, отколкото отвън. Това не е изненадващо, тъй като бункерът е построен точно с такава цел.

Най-ниското ниво било покрито с лед. Все пак на 9 етажа под земята температурата се очаква да е по-ниска. Според някои източници, на този етаж е имало морга, която се е наводнила. Иманярите трябвало да се върнат обратно.

Това може да ви изглежда като потопен бункер, но вътре ви очаква нещо изумително (СНИМКИ)

За известно време бункерът е бил охраняван, но през 2010 година властите в беларус решили да затворят всички входове към него. Наземният хангар бил съборен, а всички входове били запечатани.

Но се намерили любопитни хора, които разрушили загражденията. Сега там постоянно се появяват нови дупки. Все пак силно се препоръчва на хората да не влизат вътре.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ

СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ 19.03.2020 12:26

Лошо изпъление !

Пълна простотия!

Пълна простотия! 19.03.2020 12:29

На 9 етажа под земята температурата трябва да е като в пещерите - не по-ниска от 12-13 градуса !Какъв лед,какви пет лева ?

ккк

ккк 19.03.2020 13:05

Представяте ли си,ако бункерът беше американски,как щеше да изглежда!

Ох на дяда

Ох на дяда 19.03.2020 19:20

Пак темата, няма нищо общо със съдържанието, ама кво искаш като и собственика е чист Г Е Й... Просто си харесва мъже пича...

http://coronavirus.eti.pw

http://coronavirus.eti.pw 20.03.2020 13:04

http://coronavirus.eti.pw

беби

беби 21.03.2020 8:55

В Америка няма бункери !?