logo

Култова шпионска сграда става топ хотел!

Култова шпионска сграда става топ хотел!

Тук са се провеждали операциите на военни лидери като Уинстън Чърчил, а сега ще се превърне в първия хотел Raffles в Обединеното кралство

Тази сграда е била усърдно скрита от очите на обществеността в продължение на повече от век. Но след няколко седмици, бившето старо военно министерство в Лондон, Уайтхол, най-накрая ще отвори врати.

Тук са се провеждали операциите на военни лидери като Уинстън Чърчил, а сега ще се превърне в първия хотел Raffles в Обединеното кралство.

Цените на луксозните стаи започват от 1100 паунда (около 1392 долара) на вечер, пише CNN.

Разполагащ със 120 стаи и апартаменти, бална зала за 600 души и първия в Лондон СПА център с марката Guerlain, Raffles London at The OWO, създаден в сътрудничество с покойния френски архитект Тиери Деспон, е един от най-очакваните хотели за тази година.

Монументална сграда

Сградата се оказва и мястото, където британският писател Иън Флеминг стига до идеята за шпионските романи за Джеймс Бонд, докато работи като офицер от британското военноморско разузнаване.

Феновете на Агент 007 може да разпознаят някои части от имота, който е използван като снимачна площадка във филми от франчайза като "Спектър".

Този неземно красив плаж се намира само на 700 км от София

Но защо на хотелската марка Raffles, създадена от арменските хотелиери братя Саркис през 1887 г. и кръстена на сър Стамфорд Рафълс, смятан за основател на съвременен Сингапур, ѝ отне толкова време да се появи в столицата на Обединеното кралство?

"Имахме нужда от точно определено място", обяснява Филип Лебьоф, управляващ директор на хотела, пред CNN. "И почувствахме, че това е подходящата сграда."

Първоначално завършена през 1906 г., забележителната сграда претърпява осемгодишен ремонт, в който участват стотици занаятчии, за да възстановят историческите елементи, включително дъбова ламперия и ръчно положена мозайка на пода.

Според Джил О'Хеър, директор продажби и маркетинг на Raffles London, по време на мащабния процес на превръщане на историческата сграда в луксозен хотел е имало колкото реставрация, толкова и строителство.

Потънал в история

Грандиозното мраморно стълбище, облицовано с червен килим с оригиналното лого на старото военно министерство, е сред оригиналните елементи в хотела и несъмнено е един от най-привлекателните и подходящи за Instagram съдържание обекти. Точно над него виси огромен полилей, изработен по поръчка, а на стената е окачен зашеметяващ златен френски часовник.

Любовното гнездо на Путин - мегаяхтата "Кит-убиец" , само леглото на любовницата му струва повече от 70 хиляди лева! СНИМКИ


raffles.com/london

Някогашният вход за шпиони, използван от агенти, сега е главният вход за жителите на луксозните жилища с марката Raffles, където цените за резиденция с две спални започват от около 11,48 млн. долара.

Въпреки че навсякъде, където погледнете, има безброй намеци за историята на сградата, хотелът включва и модерни елементи.

Петте апартамента включват апартамента с две спални "Чърчил", бивша стая на армейския съвет, както и апартамент с една спалня "Гранвил", кръстен на прочутата полска агентка Кристина Гранвил (известна още като Кристина Скарбек), с огромна баня, снабдена с вана и специално изграден душ.

Raffles е известен с безупречното си обслужване и екипът на Raffles London казва, че е направил всичко възможно, за да гарантира, че хотелът, който предлага 24-часово обслужване от камериери, отговаря на дългогодишната репутация на марката.


raffles.com/london

Желано местоположение

В самата сграда има три бара и девет ресторанта. По-късно тази година е планирано откриването на ресторант на покрива и саке бар на японския готвач Ендо Казутоши.

Само на 200 км от София ще откриете райско място за почивка! СНИМКИ

Междувременно СПА центърът на Guerlain, който се простира на четири от 14-те етажа на хотела (седем надземни и седем подземни), разполага с девет помещения за процедури, включително салон, помещения за козметични процедури, апартаменти за двойки и 20-метров плувен басейн, басейн за релаксация и стаи за пара и сауна.


raffles.com/london

Зашеметяващата бална зала на хотела, която може да бъде резервирана за партита, сватби и корпоративни събития, вече се радва на голям интерес.

Въпреки че Raffles London е един от редицата нови хотели, които отварят в Лондон тази година, включително The Peninsula London и Mandarin Oriental Mayfair, местоположението и историята на сградата го отличават.

"Преди 10 години това беше район с типични правителствени сгради. Но мисля, че се развива много положително", казва Лебьоф, като допълва, че през 2025 г. в близост до площад Трафалгар ще бъде открит първият хотел Waldorf Astoria в Лондон. "Ще се намира срещу Horse Guards Parade, официалния вход на Бъкингамския дворец. Не може да се избере по-добро място.

"Това не е просто хотел. Това е цяла дестинация. На кое друго място можете да отседнете там, където е работил Иън Флеминг и се е вдъхновявал за Джеймс Бонд?"

Raffles London at The OWO отваря врати в петък, 29 септември.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай