logo

Мистериозната водна дупка в Португалия, която пленява въображението на туристите ВИДЕО

Мистериозната водна дупка в Португалия, която пленява въображението на туристите ВИДЕО

Изливащата се вода и мъховете, растящи при отвора, я правят да изглежда като естествена част от заобикалящата я среда

Искате да пътувате възможно най-далече? Как ви звучи пътешествие до центъра на Земята?

Може би Ковао дос Коншос ще ви отведе точно там.

Мистериозната водна дупка в Лагоа да Сера да Естрела в Португалия изглежда като излязла от някой научнофантастичен филм.

Гигантска черна дупка на Google Maps хвърли в шок мрежата

Но не позвлявайте на въображението ви да ви подведе. Странната дупка на водната повърхност не е истински портал към друго измерение. Всъщност нейната магия е постижение на инженерството, съобщава “Vacations&Travel”.

Ковао дос Коншос е изкуствен водоем, построен през 1955 г. при изграждането на близкия язовир за водноелектрическа централа. Преливникът на езерото, който прилича на водовъртеж, осигурява на близките населени места питейна вода, събирайки водата от Рибейра дас Навес и отклонявайки я към Bayou Lagoon Long.

Ковао дос Коншос беше една от добре пазените тайни на Португалия докато в интернет не се появиха кадри, заснети от дрон.

Височината му е 4,6 м, а обиколката на отвора е 48 метра. Тунелът, събиращ водата, е дълъг 1519 м.

Изливащата се вода и мъховете, растящи при отвора на преливника, го правят да изглежда като естествена част от заобикалящата го среда.

Ковао дос Коншос се намира в природния парк Сера да Естрела, където е най-високата планина в Португалия. Далеч е от големите градове и, за да го видите, трябва да отидете пеша.

Святото езеро на маите: Уникален природен басейн, на чието дъно се откриват съкровища

8,9-километровият пешеходен маршрут започва от паркинга в Лагоа Комприда. Пътят е сравнително равен, лесен и отнема около 2 часа. Все пак не бива да забравяте да си вземете удобни обувки и топли дрехи, особено ако пътувате през зимата. Тогава езерото може да замръзне.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай