Най-красивото село в света предлага уникални разходки и гледки за милиони

Най-красивото село в света предлага уникални разходки и гледки за милиони

Туроператорите развеждат посетителите с класически френски автомобили, за да им покажат най-добрите му качества по най-автентичния начин, който можете да си представите

Най-красивото село в света предлага невероятни забележителности и уникални разходки. Европа е дом на някои доста специални места, едно от които е обявено за най-привлекателния малък град на планетата.

Това е според Travel + Leisure, които посочиха Горд (Gordes) във Франция като най-добрия избор в списъка си с най-добре изглеждащите села в света миналата година.

Шенген: Малкото село, което промени живота в Европа

Той се намира на върха на скала с изглед към долината Люберон в Южна Франция и има всички причудливи отличителни белези на приказен град, включително замъци, пещери и паметници, пише "Сън".

В същото време туроператорите развеждат посетителите с класически френски автомобили, за да им покажат най-добрите му качества по най-автентичния начин, който можете да си представите.

Travel + Leisure сравнява селото с картините, които се виждат в книгите с разкази, и посочва: „Горд има тенденция да гъмжи от туристи през летните месеци. Но можете ли наистина да обвинявате посетителите, че искат да се потопят в магията на едно от най-красивите села във Франция, ако не и в света?

Кацнал високо на скала над долината, това е дестинация, която трябва да се види - с калдъръмени алеи, църкви и манастир, осеяна с лавандулови полета, които изглеждат като извадена от страниците на книга с приказки".

Може би най-забележителната сред атракциите на града е Château de Gordes, който датира от 11 век. След като е бил използван като крепост, дом и училище, днес в замъка се помещават художествени и исторически изложби и се откриват зашеметяващи гледки към останалата част от провинцията на посетителите.

Това далеч не е единствената сграда, която гостите в Горд обичат да посещават. Църквата Saint Firmin е друга любима забележителност.

Сградата от 18-ти век е описана като "като крепост на върха на скалата" от уебсайта Gordes Village, който казва, че придава на селото "вид на цитадела".

Не всички туристически горещи точки обаче са толкова видни като замъка и църквата. Избите на двореца Saint Firmin са по-скоро място за скриване през лятото. Мястото се състои от изби на седем различни нива и съдържа параклис, складове, цистерни, пещ за хляб, мелница за масло и други подземни тайни.

Избите са били преоткрити от семейство преди около шестдесет години и сега са музей - и чудесно място за разхлаждане на сянка през летния ден.

Други атракции включват абатството Нотр Дам дьо Сенанк - абатство от 12-ти век, заобиколено от ярки лавандулови полета. Това е дом на общност от цистерциански монаси, които прекарват времето си в молитви и производство на мед, зеленчуци и лавандула.

Част от сградата е отворена за обществеността, която може да види как живеят монасите. Това е една от многото атракции в селото, която миналата година спечели наградата за избор на пътешественик на TripAdvisor.


 
Друго уникално място за посещение е Театърът Тераса - намира се в средата на терасовидни склонове, издълбани на място от местни фермери. През топлите летни месеци хората изнасят театрални и музикални представления в малкия театър.

Това село крие толкова ужасна тайна, че много хора трудно ще повярват ВИДЕО

За всеки, който търси забавен и типично френски начин да разгледа града, обиколка със Citroen 2CV може да бъде най-добрият вариант. Малките френски автомобили, собственост на компании като Airelles, предлагат уникален и класически начин да се насладите на местната природа.

Рецензент на TripAdvisor описва обиколката като „красиво и невероятно изживяване“.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай