logo

Най-голямата световна мистерия! Фигура на астронавт е изобразена на средновековен храм

Най-голямата световна мистерия! Фигура на астронавт е изобразена на средновековен храм

Първото, което повечето от хората коментират е, че става въпрос за фотошоп, но всъщност не е така

Цели десет години светът не може да разреши една наистина голяма мистерия. 
Десетки интернет потребители се чудят какво точно е изобразено на стената на древния испански храм на Свети Йероним, построен още през 1102 година.

Става въпрос за фигура, която поразително наподобява космонавт. 

Нейни фигури се разпространяват в интернет, но никой не може да реши за какво всъщност става въпрос. 

Мистерията с гигантското лице, скрито на далечен канадски остров

Първото, което повечето от хората коментират е, че става въпрос за фотошоп, но всъщност не е така. Астронавтът е истински. 

Неговата фигура е отдавна известен в целия свят артефакт. Тя се намира в испанския град Саламанка и украсява един от катедралните храмове. 

Вярно, не този, който е бил построен през 1102-ра година - т. нар. "Стар храм" (Catedral Vieja), а по-късният - Catedral Nueva, построен в периода от 1513 до 1733 година. 

Но в случая тази разлика от почти 500 години всъщност няма особено значение. Защото и по онова време не е имало астронавти.

И въпреки това, на стената на този храм е изобразена точно такава фигурка и то до най-малкия детайл, дори и с характерните, специални обувки. 

Сензацията се поражда, след като съвременната фотография позволява да се отличават дори и най-малките детайли на това великолепно архитектурно творение. 

Самата фигурка е била поставена на такава височина, че да не бъде забелязана подробно с просто око и така не е била достъпна по-рано за обикновените фотоапарати на туристите. 

Но когато те успяват да забележат на кадрите сред митичните същества на барелефа нещо наистина необикновено, остават без отговор за тази мистерия. 

Факти и мистерии от величествената Амазонска джунгла

И започват да задават въпроси какво точно е изобразено на барелефа, а историците и музейните работници просто не знаят как да отговорят на недоумяващите туристи. 

Най-странното е, че дори и те не могат да се обединят около единна версия за това какво точно представлява въпросната фигура. 

Всъщност за първи път фигурата на астронавта е била забелязана през 1995 година от зам.-директора на музея на катедралния храм Серхио Арела. 

Той, обаче, заявил, че през1990 година скулптурът - реставратор Мигел Ромеро си позволил "малка, художествена пакост." 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай