logo

Най-невероятният масонски кладенец на света! (СНИМКИ)

Най-невероятният масонски кладенец на света! (СНИМКИ)

27-метрова постройка, която поразително прилича на кула, но… построена наопаки

27-метрова постройка, която поразително прилича на кула, но… построена наопаки. Легендите гласят, че този кладенец, който е част от замъка Кинта да Регалейра в Синтра, е бил построен от масоните за техен обред на приемане на братството.

Построяването на този кладенец е продължило цели 12 години, и в архитектурният му стил присъстват хиляди детайли от езотеричния и окултен свят, които всеки посетител би забелязал и на които би се възхитил.

Провалът на архитекта: Ето някои от най-грозните сгради в света

Кулминационната точка на кладенеца е неговото дъно, на което в мрамора са втъкани Масонски и Розенкройцерски символи.

Кладенецът, в цялата си прелест и мистика, е служел за иницииране на новодошлите братя.

Още от отварянето на каменната въртяща се врата и спираловидната стълба новопристигащият в братството, бъдещ масон, изминава 9-те пръстена (етажа), което се символизира в пречистването на човешката душа от смъртните грехове или деветте кръга на ада.

Самият тунел е построен на принципа на единството на противоположностите: небе и преизподня, ад и рай, нашият рационален свят и мистичното пътуване в световете на душата.

Открийте Мадейра – острова на Кристиано Роналдо

Когато пътешественикът се спуска в кладенеца, с всяко стъпало го обгръща все по-дълбок мрак и само компасът на дъното, нарисуван над кръста на рицарите тамплиери, който винаги сочи на изток, му напомня, че човек винаги се стреми към светлината.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай