logo

Провалът на архитекта: Ето някои от най-грозните сгради в света

Провалът на архитекта: Ето някои от най-грозните сгради в света

Често чуваме - красотата е в очите на наблюдателя. Но тази фраза няма да спаси къщите, които ще видите по-долу. Защо? Те са толкова грозни, че могат да бъдат наречени най-непривлекателните в света! Предлагаме ви да погледнете провала на архитектите из цялата планета!

Българка в Австралия: Тук уж вземат добри заплати, но животът е ужасно скъп

Хабитат 67, Монреал, Канада

В тази снимка можете да видите наистина уникална сграда. Да, архитектурата в стила на брутализма винаги е заслужавала внимание. Този прекрасен комплекс, построен в Монреал, е проектиран от архитект Моше Сафди като част от дисертацията му за университета Макгил. 
Въпросната архитектурна забележителност, която беше силно коментирана на местно ниво, има сиви и бежови модули, подредени един върху друг, за да образуват 148 жилища. Но изглежда има нещо сбъркано, нали? 

Монолитен купол, Белк, Полша

Тази къща е построена от стоманобетон, а за изолирането му е използвана и пяна. Двуетажната сграда е проектирана от Института за монолитен купол и е с диаметър 15 метра.

Българска туристка отиде в Египет и описа отвратителната храна на шведската маса

Домът-камък, Фафи, Португалия

Може да изглежда като камък, но това всъщност е дом на някого! Притиснат между две огромни скали, една каменна къща се вписва в картината. Разположена в планините близо до град Фафе в Португалия, тя е вдъхновена от Флинтстоун и дори се появява в португалски филм, наречен "Луната". Имайте предвид, че в двата етажа до къщата има басейн и каменна плевня.

Тоалетната къща, Сувон, Южна Корея

По време на мандата си като кмет на Сувон в Южна Корея, Сим Дже Дук проведе кампания за подобряване на местните тоалетни. Той стана толкова обсебен от кръстоносния си поход, че е разрушил къщата, в която е живял 30 години и я е заменил с тази оригинална структура. Къщата е завършена през 2007 година. След смъртта на Дже Дук през 2009 г., семейството му дари имота на града, превръщайки го в музей на тоалетната. Това не е изненадващо - кой би искал да живее в тоалетна?

Къщата "Летяща чиния", Ново Тайпе, Тайван

Какво би могло да бъде по-оригинално от една летяща чиния? ”, Известни като НЛО къщите в Санжи, тези колоритни сгради са изоставени от много години. Някои казват, че изоставянето на тези футуристични структури се обяснява с мястото, което е древно гробище, докато други говорят за финансови проблеми. Във всеки случай и евентуално за по-добро, НЛО-тата бяха разрушени през 2010 г.

Вижте най-страшната църква в света – но не и ако имате слаби нерви (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

Кулата Балфрон, Източен Лондон, Великобритания

Разположена в Източен Лондон, кулата е проектирана от унгарския архитект Ерно Голдфингер през 1963 година. Това е един от най-ярките примери за архитектура в стила на брутализма. Този стил обхваща Европа в периода от началото на 50-те до средата на 70-те години. Сива и просто ужасна за нечии очи, кулата е висока 27 етажа.

Следвоенния дом на модернистите, Гилгенберг, Германия

Продукт на германския следвоенен модернизъм, този малко скучен дом определено се противопоставя на идеалите ни от 21-ви век за красива архитектура. Какво мислите, когато видите тази къща? Фактът, че светът е тъмен и сив. Няма радост. Да, определено, тази грозна къща е една от най-неприятните на света.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай