logo

Българска туристка отиде в Египет и описа отвратителната храна на шведската маса

Българска туристка отиде в Египет и описа отвратителната храна на шведската маса

Тази статия може да предизвика много емоции. Реших да изразя личното си впечатление за храна в един египетски хотел, пише българка, посетила африканската страна.

Вижте най-страшната църква в света – но не и ако имате слаби нерви (СНИМКИ/ВИДЕО 18+)

Качеството на един бюфет е повлияно от много фактори, това е самият хотел, неговия бюджет, популярност, местна кухня, готвачи и друг персонал. Като цяло, се получава или класно меню, или лошо, аз получих нещо средно между двете...

Всички ние, идващи на почивка, очакваме нещо необичайно и екзотично, искаме да се храним с висококачествена, свежа и вкусна храна. От египетски бюфет очаквах изобилие от зрели плодове и морски дарове, и това според мен бе логично?

Но такива нямаше, портокалите все още не бяха узрели и всички плодове бяха зелени и не бяха вкусни. Само свежите фурми бяха приятни, както и манго, които купихме от местен водач. В Египет, мангото се смята за скъпо удоволствие, следователно хотелите не го купуват, икономисват! Е, добре, ще минем без него, но да продължим напред...

В Индия ме нападнаха травестити от кастата "Хиджра"!

От менюто очаквате изобилие от морски риби, защото морето е близо, но не е така. Рибата тук е много скъпа, така че имаше само един вид риба и 7 дни подред се приготвяше по един и същ начин. Що се отнася до месните ястия, тук имаше по-голямо разнообразие, всеки ден имаше пилешки пържоли, кюфтета, телешки колбаси, веднъж дори имаше пиле на грил.

Възмутиха ме и местните напитки (не пия алкохол), говорим за плодови сокове или коктейли. Процентът на сок в напитките е много малък, всичко е добре разредено с вода и като бонус, много захар.

Срещнахме се с някои други туристи, те споделиха впечатленията си от местния алкохоли, казвайки: „без значение колко пиене получаваш, винаги е разредено.“

Като цяло, те пестят от всичко!

Разбира се, има и плюсове, има много зеленчукови разфасовки, много различни видове хляб и десерти. Винаги имаше гарнирани ястия, ориз, картофи, макаронени изделия, но такива ядем у дома, така че не искахме да се наблягаме на такава храна! Можехме да си вземем прясна паста или пролетни рулца, беше вкусно.

В Дубай строят нещо смайващо, което ще замести и Венеция (СНИМКИ)

Но всичко това вече на 5-ия ден става доста досадно, а до края на празниците вече си мечтаете за домашно приготвена супа, сериозно. Менюто рядко се променяше и почти нямаше разнообразие. За втори път в този хотел определено нямаше да отида, въпреки че кораловият риф беше страхотен.
 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай