logo

Най-южният бар в света, в който жените могат да пият безплатно, ако жертват бикините или сутиена си

Най-южният бар в света, в който жените могат да пият безплатно, ако жертват бикините или сутиена си

Бар "Фарадей" се намира на украинската полярна станция "Академик Вернадски". Той бе вкаран в класациите наскоро като най-добрия бар на света. За него пишат дори британските познавачи на подобни заведения Джоел Харисън и Нийл Рид.

Daily Mail отбелязва, че барът в Антарктида е открит от британци, но сега принадлежи на Украйна. В заведението има седем места, може да си  поръчате бира, водка или вино и това ще ви струва три долара.

Вкусната карта: Страните с най-добрата храна в света

Но има и една особеност, останала като обичай от миналото - ако сте жена, ще получите питието безплатно, стига да сте готови да жертвате част от бельото си. 

Авторите на рейтинга наричат бар "Фарадей" още и най-отдалеченият и най-екстремен бар в света.

Самото място прилича на музей. Вътре са подредени вещи от целия свят, оставяни от туристите и служителите. 

Станция "Фарадей" е преименувана на "Академик Вернадски" през 1996 година, когато британската арктическа служба я предава на Украйна за един фунт стерлинги, защото цената на нейния демонтаж би била прекалено голяма. 

Хотел, вдъхновен от „Алиса в страната на чудесата“ – с гатанки по стените и Червена кралица в спалнята (СНИМКИ)

Едновременно на тази станция могат да работят 24 специалисти, а да зимуват 12 души. Основните изследвания са геофизични и биологични. 

Полярните служители се хранят като подводничари - в станцията има огромни хладилници, пълни с месо, риба, плодове и зеленчуци. Храните се внасят от Аржентина. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай