Не забравяйте да включите климатика в самолета, ето защо

Не забравяйте да включите климатика в самолета, ето защо

В самолетите вентилационната система работи по такъв начин, че въздухът, взет от вашия ред седалки, се връща обратно в същата зона

Да, в самолетите може да стане доста студено. Много е важно обаче климатикът да е включен през целия полет. Ние обясняваме защо това е необходимо.

Всичко е за здравето

Всичко е просто: ако сте близо до десетки или дори стотици хора в продължение на няколко часа, рискувате да се заразите с някоя от инфекциите, предавани по въздушно-капков път. Така можете да хванете например морбили или бактериите, които причиняват туберкулоза.

6 места, на които не бива да ходите след 35-годишна възраст

По време на полета дишаме наполовина навън и наполовина рециркулиран въздух в кабината. В самолетите вентилационната система работи по такъв начин, че въздухът, взет от вашия ред седалки, се връща обратно в същата зона. Това намалява риска от разпространение на инфекция в кабината.

Включването на климатика е единственият начин да се предпазите, ако някой от пътниците, седящи до вас, е очевидно зле.

Как помага той?

Въздухът в кабината се филтрира от 15 до 30 пъти на час, което значително намалява вероятността от прихващане на микроби. Работещият климатик обаче е от съществено значение за пълната защита. Включен над главата ви, дори и при ниска мощност, той създава въздушна бариера, която отблъсква инфекциозните частици и допринася за бързото им утаяване.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай