logo

Невиждан наплив към Венеция: 200 българи на ден летят натам, за да... СНИМКИ

Невиждан наплив към Венеция: 200 българи на ден летят натам, за да... СНИМКИ

Туроператори предлагат и организирани пътувания до атрактивния град като цените с автобусен транспорт за три нощувки е 335 лева

Всеки ден по един самолет с българи излита към Венеция, като част от хората отиват специално за карнавала, а други, за да разгледат и да се разходят в атрактивния град. Това коментира Румен Драганов, директор на Института за анализи и оценки в туризма, предава „Телеграф“.

Той посочи, че не може да се каже с точност колко от пътуванията са специално за карнавала, тъй като интересът към Венеция е по всяко време на годината, а не само през февруари.

Турове

Туроператори предлагат и организирани пътувания до атрактивния град като цените с автобусен транспорт за три нощувки е 335 лева, а със самолет варират от 450 до 650 лева, в зависимост от програмата, която е организирана.

Игра на Kancho: Защо японските деца си правят "клизма"?

В цените са включени основно закуска с нощувка и билети за самолет или автобус. Екскурзиите извън града на веселието се доплащат.

Празненство

Карнавалът във Венеция се провежда всяка година, две седмици преди началото на великия пост. По този начин градът изпраща зимата и посреща пролетта. В грандиозното празненство взимат участие не само Венеция, а целият район Венето, Италия.

8 неща, които никога да не купувате на летището

Карнавални шествия се провеждат и в Падуа и Верона. Това е един от най-колоритните карнавали в света и най-известният в Европа. Карнавалът има многовековна история.

Ядрото на празника е площад „Сан Марко“, на който се издига грандиозна сцена с многобройни спектакли и концерти. Най-различни изяви се организират из целия град. Най-популярното събитие е "Полетът на Ангела" - традиция, при която от върха на камбанарията на "Сан Марко" се издига и спуска бяла фигура на акробат, представляващ ангела.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай