logo

Огромна трагедия застигна световноизвестна „планинарка по бански“ в Тайван

Огромна трагедия застигна световноизвестна „планинарка по бански“ в Тайван

Туристка, популярна в Инстаграм като „планинарката по бански“, е починала от замръзване в 20-метрова клисура в Тайланд. 36-годишната Джиджи Ву се обадила на свои приятел по сателитен телефон и хеликоптери „Блек хоук“ са били вдигнати да я спасяват в Национален парк Юшан, съобщава „Дейли Мейл“.

Но лошото време попречило на машините да излетят и Ву била намерена 28 часа по-късно замръзнала до смърт. Тя била тръгнанал на преход сама от изолирания окръг Нантоу в Централен Тайван на 11 януари, а се обадила за помощ на 19 януари.

Във Фада, Чад, бирата е 3 пъти по-евтина от водата

В обаждането, което било предадено на пожарната, Ву обяснила, че се била спънала и паднала от 20 метра в тясна клисура, докато се опитвала да изкачи най-високия връх на Тайван. Жената казала, че била заклещена на дъното и не можела да се движи заради травми.

От спасителната служба три пъти се опитвали да пратят помощ, но хелкоптерите трябвало да се приземят заради лошото време. Накрая били изпратени два екипа от по трима души да я търсят. Те намерили тялото на Ву на мястото, откъдето се обадила.

Времето все още е много лошо, затова се изчаква преди хеликоптерите да могат да дойдат и да вдигнат тялото. Когато Ву се обадила, температурата била едва 2 градуса.

Жената има огромен брой последователи в социалните мрежи Инстаграм и Фейсбук, където публикува снимки от най-високите върхове на Тайван. На всички тях тя е само по бански. През 2018 година тя разкри, че е прекарала 127 дни от годината в планински преходи.

Курилите са едно от последните девствени места, а в недрата им са заровени $46 милиарда

На Коледа тя показа снимки на издрасканите си и окървавени крака след друго тежко падане, за което споделя, че е извадила късмет, че е оцеляла.

Цветелина Грахич се съблече полугола в снега, спасила се е от голяма трагедия

 

Коментирай