Руската туристическа блогърка Саша Коновалова, която често пътува из Турция, назова най-надценените ястия от туристите.
„Обичам националната кухня на Турция: сочен кебап, пикантни котлети от булгур, гъста супа от леща, баклава за десерт - не храна, а приказка“, каза момичето. „Но все пак ще бъда обективна: понякога местните жители продават нещо не много вкусно за шедьовър.“
Имате ли скрита камера в хотела - бърз начин за проверка
И така, рускинята препоръча на почиващите да не харчат пари за ширдан - сармички, направени от карантии и зелеви или гроздови листа. „Външно ястието прилича на мъжки полов орган. Разбира се, туристите веднага се впечатляват от тях! Всъщност обаче ястието е силно надценено. То няма толкова интересен вкус, отколкото изглежда“, призна авторът на блога.
Защо бременните жени не бива да летят над 3 часа със самолет |
Освен това тя предупреди почиващите да не пробват местните пудинги, тъй като те често съдържат вредни съставки. „Туристите активно залагат на пудинги и си мислят, че ядат шедьоври на местната кухня. Всъщност повечето пудинги съдържат само захар, нишесте, овкусители и оцветители, понякога какао на прах. По-добре се откажете от този десерт в полза на баклава и други турски сладкиши “, каза Коновалова.
Друго надценено ястие според рускинята е мантъ. Туристката посъветва „да запазите място в стомаха си за нещо по-достойно“, тъй като в него на практика няма месо.