logo

По-добро от Египет и Малдиви: 4 горещи дестинации за тази зима СНИМКИ

По-добро от Египет и Малдиви: 4 горещи дестинации за тази зима СНИМКИ

От 1 декември нашите туристи не се нуждаят от ваксинации или PCR тестове, за да влязат в Мексико - южната страна е готова да стопли всички в обятията си

Зимата изобщо не е причина да се откажем от пътуването: докато снежните бури помитат Европа и сланите стават все по-силни, слънцето грее на далечните брегове на южните морета, пръскат нежни вълни, духа лек бриз.

Представяме ви класация на топли страни, където можете да си починете от особеностите на националното време без излишни формалности и в същото време да се възхищавате на великолепието на древните градове, да се разтваряте в невероятни пейзажи и общуват с редки животни.

1. Мексико

От 1 декември нашите туристи не се нуждаят от ваксинации или PCR тестове, за да влязат в Мексико - южната страна е готова да стопли всички в обятията си. Времето насърчава релаксация под шума на океанските вълни: през зимните месеци водата се затопля до комфортните + 26 ° С, а въздухът - до + 30 ° С.

През януари е не само топло, но и забавно - мексиканците шумно празнуват Нова година и Деня на светите крале, а също така организират фестивал на текилата.

Но основната причина да дойдете в Мексико е наследството на отминалите цивилизации: величествените пирамиди, храмове и дворци. На полуостров Юкатан можете да разгледате руините на градовете на маите, а по пътя да отидете в известните сеноти - дълбоки естествени кладенци с прясна вода. Пътуването до Тулум е лесно да се комбинира с разходка из тропическата джунгла и мангровите гори на природния резерват Сиан Каан. 

Крайбрежието с най-хубавите плажове и скрити идилични градове

2. Шри Ланка

Зимата в Шри Ланка е отлично време за плажна почивка: от декември до март е топло и сухо в южната и западната част на райския остров. За да се насладят на морето и слънцето, ваксинираните пътници трябва само да представят сертификат за ваксинация, неваксинираните ще трябва да преминат два PCR теста.

Девствена природа, просторни плажове, древни храмове и крепости, гмуркане и сърф - гостоприемният Цейлон предлага на своите гости забавления за всеки вкус. Тук можете да плувате с морски костенурки и рифови акули, да храните бурундуци, да се любувате на екзотични птици и да посетите разсадник за слонове.

С поръчка на частен трансфер е лесно да стигнете дори до най-отдалечените кътчета и уединените плажове на Шри Ланка. Ако пътува голямо семейство или група приятели, също ще бъде много изгодно.

3. Доминиканска република

Бели плажове, кокосови дървета, лазурно море и изумрудена джунгла - Доминиканската република има всичко, за да забравите за суровата зима и да се насладите на изкушенията на тропическия рай. И без ограничения за коронавирус: преди заминаване, просто трябва да попълните специален формуляр и да получите два QR код. Опитните туристи се съветват да дойдат тук през февруари, когато свършва дъждовният сезон и гърбатите китове идват на брега на Самана.

Това са градовете, в които ще живеете най-дълго и щастливо

4. Йордания

Многостранната и загадъчна Йордания е пълна с древни градове и библейски паметници, арабски дворци и крепости на кръстоносците, марсианските пустини и тюркоаз на двете морета - Червеното и Мъртвото. Можете да видите природните и създадени от човека чудеса на Хашемитското кралство дори без ваксинация, като си направите PCR тестове преди заминаване и при пристигането.

Плажната ваканция и уелнес могат да се съчетаят с посещение на древния град Петра, изсечен в скали от червен пясъчник, а по пътя от Петра до Акаба с неговите центрове за гмуркане, определено трябва да се възхищавате на фантастичните пейзажи и скалните рисунки на Вади Ромовата пустиня.

 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай