logo

Проститутките от квартала на Червените фенери в Амстердам крият неподозирани тайни (СНИМКИ 18+)

Проститутките от квартала на Червените фенери в Амстердам крият неподозирани тайни (СНИМКИ 18+)

Трудно е да си представим, че някъде на Земята има по-толерантен и либерален град, отколкото Амстердам. Самият факт, че най-популярната асоциация, свързана с него, е кварталът на Червените фенери и проститутките, потвърждава това. 

Предлагаме ви 5 интересни факта за квартала на Червените фенери в Амстердам:


1. Проституцията в Холандия е легализирана окончателно в началото на 21-ви век. Историята на Амстердал тръгва от неголямо рибарско селце, жителите на което се занимавали с риболов от река Амстел.

Топ-10 на страните, където можете да отидете на секс-туризъм (18+)

Постепенно селцето израства в град със собствено пристанище. Именно наличието на това пристанище става причина за появата на момичетата от най-древната професия. В града слизали моряци, жадуващи след дългото плаване за женско внимание.

Заради общественото спокойствие е взето решение всички проститутки да бъдат настанени в района Де Вален, в който и до ден днешен се намира най-популярният сред туристите квартал на Червените фенери. 

2. Амстердам наистина е град на свободата. Затова и не си помисляйте, че труженичките от квартала през деня ще тръгнат срамежливо да крият лицата си, опасявайки се от общественото мнение.

Работата е там, че проституцията се смята за също толкова официална работа, както и всички останалите. Момичетата работят по собствено желание. Там няма такива истории като отвлечени жени, насилствено принудени да се продават. Нещо повече - всички проститутки в този квартал се явяват и индивидуални предприемачи, които плащат данъци на държавата от печалбата си. 

На практика кварталът на Червените фенери е комплекс с голям брой наети "офиси", които представляват малки стаи с прозорец като витрина, струващи около 150 евро за една смяна. 

3. Кварталът на Червените фенери е способен да удовлетвори желанията на хора с различни вкусове. За тях е направено и разграничението. В една част ще ви очакват светлокоси момичета със силиконови гърди, в друга - тъмнокожи жени с пищни форми, в трета - транссексуални и т. н.

Освен това съществува и друго, особено разделение. В зависимост от времето в квартала работят жени от различни възрастови групи. Ако вечерта е времето на младите момичета, то през деня там се нанасят опитните и зрели жени. Смята се, че те вече имат свой списък с постоянни клиенти и не е необходимо да плащат вечерна аренда, която е в пъти повече от дневната. 

4. Ако пък се питате как жителите на Амстердам се отнасят към хората от тази професия, ето един любопитен факт. Както и много други сфери, сексиндустрията почита своите герои и ветерани.

На половин цена или безплатно из музеите и кръчмите на Рим, Амстердам и... София! Ето как

Истинските кралици на квартала на Червените фенери са близначките Луиза и Мартина Фокенс, които приключват кариерата си на проститутки на 70 години. Те са успели да обслужат над 350 000 клиента.

Историята на живота и работата им служи за основа на документалния филм "Запознанство с Фокенс".

Самите сестри пишат книга под наименованието "Дамите на Амстердам". В мемуарите си разказват и показват какво всъщност се случва в този квартал, засягат професионални проблеми и признават колко трудно им е било да открият първия профсъюз за проститутки.

5. Властите в града следят за безопасността в квартала по същия начин, както и в останалите райони на Амстердам.

За реда и спокойствието там дежурят полицаи и охранители. Във всеки "офис" има паник бутон. В случай, че той е натиснат, на място веднага пристига униформен, който помага на момичето да усмири агресивния клиент или някой, който не желае да заплати за услугите си. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай