logo

Турист в канадски музей успя да разбие кода на сейф, който никой не можел да отвори 40 години

Турист в канадски музей успя да разбие кода на сейф, който никой не можел да отвори 40 години

Всички очаквали да открият вътре съкровище, но...

Случаен турист в канадския музей Vermilion Heritage успял от първи опит да разбие сейф, който никой не можел да отвори в продължение на 40 години, съобщава CNN.

"Тайнственият сейф се намирал в подземието на музея Vermilion в канадския град Албърта в продължение на десетки години. От музея наемали различни ключари, представители на компанията - производител на сейфа, а накрая разрешили и на обикновените посетители да правят опити да го отварят. 

Този шедьовър в Катар се нарича "Розата на пустинята"

Независимо от всички опити, никой не успявал да отвори тайнственият сейф. И накрая, когато никой не очаквал, един от туристите просто погледнал, използвал съвсем обикновена техника и хоп - сейфът бил отворен. 

Канадският турист посетил градчето заедно със семейството си. Когато стигнали до музея, тъкмо затваряли, но той помолил да направят изключение за тях и да разгледат експозицията. Щом стигнал до сейфа, той казал, че ще си опита късмета.

Доближил ухото си до сейфа и набрал комбинацията 20-40-60  и след това, за общо учудване на всички присъстващи, сейфът бил отворен. 

"За съжаление вътре не открихме съкровището, което очаквахме. Това, което намерихме, беше доста разочароващо. Там имаше стари документи, няколко чека и сервитьорски тефтер. Всичко това датираше от 1977 - 1978 година", разкриват уредниците на музея. 

Туристически атракции от цял свят, за които не сте подозирали, че са менте

Те разказват, че първоначално сейфът бил собственост на хотел Brunswick, който бил открит в началото на 1900 година. След 70 години той бил затворен, а сейфът бил изпратен в хранилището на музея, където всички се опитвали да го отворят, но напразно. Докато канадският турист не решил да опита. Не е ясно дали е получил награда за постижението си. 

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

 

Коментирай