logo

Уникално: В това румънско село слънцето изгрява два пъти СНИМКИ

Уникално: В това румънско село слънцето изгрява два пъти СНИМКИ

Трансилвания е област в Румъния, която не само поддържа жива легендата за граф Дракула, но е и мястото, където се намира едно необичайно село

Трансилвания е област в Румъния, която не само поддържа жива легендата за граф Дракула, но е и мястото, където се намира едно необичайно село.

Там местните хора всяка година наблюдават уникално явление - слънцето изгрява два пъти.

За да се насладите на красотата на два изгрева в рамките на едно денонощие, препоръчваме да организирате пътуване до село Риметеа още това лято.

Явлението може да бъде наблюдавано от края на юни и през целия юли.

Няма да повярвате кое е най-чистото място за плуване в Европа

Село Риметеа, което ще ви плени с красотата си, се намира в окръг Алба. То е заобиколено от десетки хребети, които поради спецификата си лежат в основата на оптичната илюзия, пише viata-libera.ro.

6 навика на турците, които ще ви изумят

На изток от Риметеа има два хребета, които са много високи спрямо останалите. Когато слънцето изгрее след първия хребет, то бива скрито от втория. По-късно селото отново е обляно от лъчите му.

Село Риметеа е едно от най-красивите в северната ни съседка. През последните години, за съжаление, то се обезлюдява. Остава обаче притегателно място за туристите, които ценят природните красоти и обичат да се наслаждават на спиращи дъха пейзажи, далеч от градската суета и замърсения въздух.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай