logo

3 идеални места в Гърция за лятна почивка през септември

3 идеални места в Гърция за лятна почивка през септември

Децата се наслаждават там - спокойни оазиси с чиста вода и златист пясък

Лятото бавно е към своя край, но мнозина, които са били на почивка в Гърция през септември, казват, че този период от годината е най-красивият.

Тогава има по-малко трафик, цените са по-ниски, по-чисто е и не е толкова горещо, което особено харесва на родителите с малки деца.

3 места, които се смятат за най-красивите за почивка през септември според избора на туристите:

1. Тасос

Изумруденият остров с невероятна красота е обичан и от семейства с малки деца, а сред любимите плажове и места на острова се открояват Скала Потамия и Голдън Бийч. 

Тасос - информация, карта и забележителности в Тасос

Плажовете са дълги, красиви и пясъчни, с фин пясък и много дълга брегова ивица. Родителите предпочитат да останат на този плаж, защото децата им обичат да играят с пясъка, но и да се забавляват във водата. 

Необичайният бар, който покори света

На градския плаж в Скала Потамия има и мини увеселителен парк за деца, както и пързалки, въртележки... В столицата Лименас също няма много трафик и силна музика, а с деца е интересно да посетите близките села.

2. Ставрос

Ставрос - Китното морско курортче в източната част на Халкидики | Промо  Почивки

Малкото и спокойно място, което се намира на 70 километра от Солун, е перфектен оазис за семейно пътуване, особено с малки деца, тъй като няма много трафик. Много от плажовете там са дълги и пясъчни, а един от най-известните плажове там е Платани, който има много естествена сянка, морето е топло и чисто, а вашите деца ще могат да се насладят на водата без притеснение. Плажовете Вавилон, Амос, Сан Тан също са популярни там...

3. Кефалония

Кефалония – най-красивият сред Йонийските острови - Лято и море - Peika.bg

Къде е най-романтичното място на света?

Кефалония е най-големият остров от Йонийския архипелаг, заобиколен от планински вериги, а навлизането във водата е постепенно, така че плажовете на Кефалония са идеални за плуване с деца. Един от най-красивите плажове там е Макрис Гиалос, който изобилства от чиста вода и фин пясък, а задължително трябва да посетите и Xi beach, който е интересен с червеникаво-златистия си пясък. Плажът е дълъг и широк, заобиколен от дървета и има естествена сянка.

Харесайте pochivka.blitz.bg и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!

Коментирай

Еее

Еее 30.08.2023 11:44

Там къдет българите са по малко